Pentru că toate doamnele şi domnişoarele îşi doresc să aibă plete lungi şi bogate, le oferim cîteva sfaturi care le-ar putea ajuta să stimuleze creşterea părului în mod natural. Nu există femeie care să nu îşi dorească să aibă un păr bogat, frumos şi sănătos. Din păcate, mama natură nu a înzestrat pe toată lumea cu un asemenea “cadou” deosebit, însă vestea bună ar fi că există trucuri pe care le puteţi aplica pentru a “trişa” puţin. În general, părul creşte cu aproximativ doi centimetri în fiecare lună, dar tratamentele revoluţionare elaborate de specialişti pot stimula creşterea suplimentară a podoabei capilare. Totuşi, mai este ceva de care trebuie să ţineţi cont. Chiar dacă există o mulţime de lucruri pe care le puteţi face pentru a stimula ciclul de creştere a firului de păr şi deşi aceste tratamente dau rezultate, nu vă faceţi speranţe deşarte imaginîndu-vă că este posibil ca părul să crească în mod miraculos cîţiva centimetri într-o noapte.

Tratamente

În farmacii există tratamente eficiente pe bază de cisteină, menite să stimuleze creşterea părului. Cisteina este un aminoacid care joacă un rol important în prevenirea îmbătrînirii precoce, fiind un element esenţial pentru piele, unghii şi păr, întrucît stă la baza proteinei beta-keratin. Tratamentele cu cisteină se aplică în cure de cîte trei luni şi pot fi repetate de oricîte ori doriţi, fără să existe vreun pericol.

De asemenea, puteţi alege să faceţi un tratament cu suplimente alimentare pe bază de drojdie de bere, întrucît aceste produse sînt eficiente şi accelerează procesul de regenerare şi creştere a părului. Şi aceste suplimente alimentare se găsesc în farmacii şi pot fi eliberate fără reţetă. După o cură de cîteva luni făcută cu astfel de suplimente, veţi fi plăcut surprinsă de rezultatele obţinute.

Mai există şi varianta să apelaţi la terapia pe bază de bepanten (vitamina B). În acest caz însă, medicamentele se pot cumpăra doar pe bază de reţetă. Tratamentul cu vitamina B este prescris numai de medicul dermatolog, fiind menit să rezolve problemele legate de căderea părului şi să întărească unghiile fragile.

Alte metode pentru stimularea creşterii părului

Puteţi face şi altceva pentru a favoriza şi accelera procesul de creştere a părului. Dacă nu aveţi încredere deplină în tratamentele farmaceutice, puteţi recurge la metode mai puţin invazive. Masaţi pielea scalpului timp de cîteva minute în fiecare seară, pentru a stimula circulaţia sîngelui. Efectele benefice ale masajului nu vor întîrzia să apară, însă trebuie să precizăm faptul că rezultatele cele mai bune se pot obţine tot combinînd tratamentul fizic cu cel medicamentos. Înainte de a vă masa scalpul, puteţi aplica pe păr o linguriţă de ulei de ricin – o substanţă fortifiantă naturală, care favorizează creşterea părului.

La fel de bine puteţi recurge la produse cosmetice care conţin substanţe ce stimulează regenerarea firului de păr. Şampoanele pe bază de urzică albă sînt eficiente pentru accelerarea ritmului de creştere a părului, întrucît această plantă conţine vitamina B5 şi siliciu, care sînt benefice pentru  podoaba capilară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *