Tot mai multe vedete de la Hollywood încearcă să ascundă data şi locul în care vor să se căsătorească. De frica paparazzilor sau, pur şi simplu, pentru că nu îşi doresc ca întreaga lume să fie cu ochii pe ele atunci cînd fac acest pas, multe celebrităţi spun că s-au căsătorit abia după marele eveniment.

Actorul Eddie Murphy şi producătoarea Tracey Edmonds s-au căsătorit în secret pe 1 ianuarie 2008, martori fiindu-le doar familia şi cîţiva prieteni apropiaţi. Murphy (atunci avea 46 de ani) şi Edmonds (respectiv 40 de ani) au decis ca oficierea căsătoriei lor să aibă loc pe o frumoasă insulă din Polinezia franceză.

De frica paparazzilor, tot mai multe vedete de la Hollywood hotărăsc să se căsătorească în secret, în cadrul unor ceremonii private, la care participă doar cîteva rude şi prieteni.

Fosta iubită a lui Murphy, componenta trupei Spice Girls, Melanie Brown s-a căsătorit în secret cu iubitul ei, producătorul de film Stephen Belafonte în iunie 2007, doar la o lună după ce presa a scris că aceştia ieşeau împreună.

“Am vrut să ne luam un angajament. Am vrut însă să facem acest lucru departe de ochii presei şi să avem mai tîrziu o nuntă mare, la care să participe şi familiile noastre”, a mărturisit Mel B, citată de “The Boston Globe”. Cei doi s-au căsătorit la Las Vegas, iar ceremonia a costat doar 59 de dolari. Mel nici măcar nu a avut o rochie specială creată pentru această ocazie.

Legenda muzicii rock Eric Clapton s-a căsătorit în secret cu Melia McEnery chiar în noaptea de anul nou. Invitaţilor la ceremonia din 2002 li s-a spus că vor participa la botezul fetiţei lor în vîrstă de şase luni, Julie Rose, şi a celeilalte fete a lui Clapton, Ruth. Potrivit BBC, ceremonia a avut loc la Biserica Saint Mary Magdalen din Ripley, Surrey, unde este înmormîntat băiatul lui Clapton, Conor, care a murit la vîrsta de patru ani.

“A fost o ocazie foarte fericită, Dumnezeu să-i binecuvînteze pe Eric şi pe Melia în mariajul lor, dar şi pe Julie şi pe Ruth care se află la începutul vieţii lor creştine”, a spus preotul Christopher Elson, cel care a oficiat evenimentele. Acesta nu a vrut însă să dea mai multe detalii, dorind să respecte decizia cîntăreţului.

Nunţi-surpriză

Cum se poate ca o vedetă care este mereu în centrul atenţiei să îşi organizeze nunta fără să se afle? Destul de greu, dar nu imposibil. Majoritatea celor care au reuşit acest lucru au avut pe lista de invitaţi mai puţin de 50 de persoane. Un lucru important pentru că, de obicei, chiar unii dintre invitaţi divulgă secretul.

Cei mai mulţi invită doar membrii familiei şi cîţiva prieteni apropiaţi. Cînd s-a căsătorit cu Danny Moder, Julia Roberts nici nu i-a anunţat pe invitaţi despre ceea ce urma să se întîmple pe 4 iulie 2002. Au făcut însă invitaţii scrise de mînă prin care îi invitau pe prieteni să sărbătorească împreună Ziua Independenţei.

Atunci cînd de nuntă se ocupă firme specializate, acestea ascund cu atenţie toate detaliile care ar putea duce la aflarea ştirii. Cîteva celebrităţi precum Britney Spears şi Kevin Federline, dar şi Brooke Shields şi Chris Henchy, au trimis invitaţii de nuntă cu o altă dată decît cea în care se celebra de fapt evenimentul.

Britney Spears şi-a surprins chiar şi mama cînd s-a căsătorit cu Federline. La nunta ei au participat doar 27 de persoane.

Jennifer Lopez şi Marc Anthony s-au căsătorit tot în secret. Alte vedete, precum Renee Zellweger, s-au deplasat în străinătate pentru a-şi celebra nunta. Renee Zellweger a plănuit cu atenţie nunta cu cîntăreţul country Kenny Chesney astfel încît presa să nu afle nimic.

“Trebuie să fim mult mai creativi şi mai secretoşi”, a declarat pentru cotidianul “USA Today”, Yifat Oren, organizator de nunţi pentru celebrităţi. Acesta a spus că este şocat de cît de mult este fascinat publicul de nunţile celebrităţilor. “Chiar şi nunţile vedetelor nu foarte cunoscute au ajuns pe primele pagini ale revistelor”, a completat el. Zellweger şi Chesney s-au căsătorit în faţa a 35 de prieteni şi membri ai familiei. Oren crede că această reuşită s-a bazat şi pe faptul că locul ales a fost unul din străinătate. “Este mult mai uşor să duci la bun sfîrşit ceremonia în străinătate pentru că, sincer, în multe dintre aceste locuri oamenilor nu le pasă atît de mult de astfel de evenimente”, a spus acesta pentru aceeaşi publicaţie.

Pregătiri speciale

Cei care organizează astfel de nunţi spun că schimbarea datei sau a locului ceremoniei pe ultima sută de metri pentru a scăpa de mulţimea de paparazzi poate fi un succes, dar poate fi şi un eşec. Pentru că riscul este destul de mare, această metodă nu prea este folosită. Totuşi, lui Brooke Shields şi logodnicului ei, Chris Henchy,  le-a ieşit. Cei doi s-au căsătorit în Florida, cu o săptămînă după data la care reporterii ştiau că trebuie să aibă loc nunta.

Dacă celebrităţile îşi doresc însă nunţi la care să participe mai multe persoane, acestea trebuie pregătite din timp. De obicei, primul lucru pe care aceştia îl stabilesc cu viitorii miri este un pseudonim pe care îl vor folosi atunci cînd vor cumpăra produse de la diferiţi furnizori.  “În cazul lui Ben Stiller şi al lui Christine Taylor, eu am luat tortul şi l-am dus în Hawaii. Cei care mă ajută au organizat călătoria aşa încît numele celor doi nu a fost trecut nicăieri”, a declarat pentru “USA Today” Elizabeth Allen, cea care s-a ocupat de organizarea nunţii cuplului.

Cereri în căsătorie mediatizate tîrziu

Denzel Washington şi Pauletta Washington.  Denzel a cerut-o pe iubita sa de soţie prin telefon. Asta pentru că nu a avut altă posibilitate. Era în timpul filmărilor, dar n-a mai vrut sa aştepte. S-au căsătorit pe 25 iunie 1983.

Ben Stiller şi Christine Taylor.  Pe 5 noiembrie 1999, Ben Stiller i-a făcut o surpriză logodnicei. În timp ce ea era la filmări, a intrat în casă, a decorat-o cu petale de trandafiri şi cu lumînări, iar atunci cînd aceasta s-a întors, Stiller o aştepta în genunchi, gata să o ceară în căsătorie. Uitase însă inelul. Intenţiile sale au fost însă răsplătite cu un “da”. Cei doi s-au căsătorit pe 13 mai 2000.

Whitney Houston şi Bobby Brown. Brown a fost atît de hotărît să o ceară de nevastă pe Whitney încît a cumpărat două inele. După cină, Bobby i-a dat cîntăreţei primul inel şi i-a pus întrebarea. Deşi îi spusese deja “da”, Brown a scos şi al doilea inel, mult mai mare. Cei doi s-au căsătorit pe 18 iulie 1992.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *