E regina comediilor romantice. Cu toate astea, viaţa reală nu i-a oferit idile asemănătoare celor trăite pe platourile de filmare. Pentru că poveştile de dragoste cu happy-end au ocolit-o pînă acum, Meg Ryan decretează că femeile nu pot avea şi un job de succes la Hollywood, şi o viaţă personală împlinită.

Într-un interviu acordat publicaţiei Hello!, actriţa susţine că e imposibil să-ţi menţii viaţa amoroasă la cote înalte, în condiţiile unei munci solicitante cum are ea. “E extrem de dificil să fii o femeie de carieră şi să-ţi păstrezi intactă şi relaţia cu partenerul. N-am reuşit nici pe departe lucrul acesta. E incredibil de greu”.

Vedeta în vîrstă de 48 de ani a fost căsătorită, vreme de un deceniu, cu un coleg de breaslă la fel de faimos, Dennis Quaid.

Mariajul lor s-a sfîrşit după aventura pe care Meg a avut-o cu Russell Crowe în 2000, în timpul filmărilor la “Proof of Life”. Chiar şi după ce idila cu neozeelandezul s-a terminat, lui Meg i-a fost greu să uite acest episod, din pricina nenumăratelor articole care au continuat să apară în presa mondenă. “Russell s-a purtat foarte frumos cu mine, în tot acest timp. Mi-am făcut curaj să ies din această relaţie, dar a fost foarte complicat, pentru că eram înnebunită după el”. Ryan susţine că, în momentul în care a avut aventura cu Crowe, căsnicia sa era deja compromisă. Şi, aşa cum a declarat şi la Oprah, Russell nu este un distrugător de cămine. “Nu mi-am încheiat mariajul pentru el, ci pentru simplul fapt că nu mai mergea”.

Vedeta declară că s-a mai “înmuiat”, s-a mai cuminţit şi s-a mai deşteptat după împlinirea vîrstei de 40 de ani. O dovadă în acest sens ar putea fi înfierea, în 2006, a unei fetiţe de trei ani din China. “Îmi place viaţa mea de acum, îmi place cu adevărat. Apreciez orice ar fi făcut să se întîmple asta”.

Povestea vieţii lui Meg Ryan nu e singulară la Hollywood. Un alt star de top, Renee Zellwegger a trăit experienţa unor relaţii ratate, cu Jim Carrey şi cu muzicianul Jack White. Apoi pe cea a unui mariaj, anulat după doar şapte luni, cu un alt cîntăreţ, Kenny Chesnney.

Şi Gwyneth Paltrow a căutat mult o iubire “ca-n filme”: a fost logodită cu Brad Pitt, apoi a încercat să-şi găsească fericirea alături de Ben Affleck, Luke Wilson, Chris Heinz şi Robert Sean Leonard. Se pare că a fost, totuşi, mai norocoasă decît colegele ei: în 2003 s-a căsătorit cu solistul trupei Coldplay, Chris Martin, cu care are doi copii şi continuă să se înţeleagă bine. Dar asta pentru că a lăsat cariera în planul secund.

La fel s-a întîmplat şi în cazul lui Nicole Kidman, a cărei viaţă profesională a cunoscut un avînt remarcabil după divorţul de Tom Cruise. După ce, în 2001, a ales să redevină celibatară, în 2006 a ajuns actriţa cel mai bine plătită de la Hollywood. La vremea respectivă şi, mai ales, la statutul în cauză, şi-a permis să se concentreze din nou pe viaţa personală. A fost anul în care s-a măritat cu muzicianul Keith Urban, cu care are, din 2008, o fetiţă.

Zellwegger şi Kidman sînt încă două exemple care susţin teoria lui Meg Ryan. Succesul la Hollywood implică, de foarte multe ori, nereuşita în viaţa privată.

Există, spre fericirea fanilor romantici, şi contraexemple. Paul Newman şi Joanne Woodward au sărbătorit Nunta de Aur; Meryl Streep are o căsnicie de aproape trei decenii cu sculptorul Don Gummer. Danny DeVito e căsătorit cu  Rhea Perlman  de 28 de ani. Denzel Washington şi aleasa lui, Paulette, şi-au trecut în palmares o Nuntă de Argint, iar Tom Hanks şi Rita Wilson sînt împreună de 22 de ani. Steven Spielberg, John Travolta şi Warren Beatty au, fiecare, cîte 18 ani de mariaj reuşit. Dintre superstarurile generaţiei (mai) tinere, Will Smith este un “recordman” la capitolul relaţii de durată: el şi frumoasa Jada Pinkett s-au căsătorit acum 13 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *