Ce au în comun politica şi arta? Poate nu foarte multe, dar, dacă ne gîndim la relaţiile dintre politicieni şi vedete, găsim ceva puncte comune.

Doar nu degeaba se spune că celebritatea şi puterea formează “un cuplu de succes”.

În opinia psihoterapeuţilor, relaţiile se pot înfiripa mult mai repede în cazul în care unul dintre parteneri este vedetă, iar celălalt politician, fiindcă este posibil să frecventeze aceleaşi cercuri. Majoritatea vedetelor se cunosc cu politicienii, cu oamenii de afaceri. E un cerc restrîns. Pentru o vedetă este chiar mai dificil să aibă o relaţie cu o persoană obişnuită decît cu una publică, pentru că acestea au un statut egal cu ei, chiar dacă sînt dintr-un alt domeniu. Este important să existe acelaşi statut, măcar social dacă nu şi material. Nu e ca în basme, un prinţ cu o muncitoare sau un muncitor cu o prinţesă. Psihologic, nu te poţi apropia decît de o persoană care îţi este egală. În general, îţi alegi un partener cu acelaşi statut economic ori social. Există şi excepţii, într-adevăr, dar este important ca, dacă nu e statutul social, să fie altceva care să compenseze.

Într-o astfel de relaţie cei doi pot profita unul de imaginea celuilalt, dar depinde de ei dacă vor asta sau nu. Dacă îi interesează imaginea publică, îi vor lăsa pe paparazzi să-i pozeze cît mai des. Dacă scopul lor este să aibă o relaţie autentică şi să-şi ducă viaţa ca oameni obişnuiţi, nu vor profita atît de mult de imaginea celuilalt.

Perechi celebre cu partener politician şi parteneră artistă

Marylin Monroe a avut relaţii romantice atît cu preşedintele John F. Kennedy, cît şi cu fratele acestuia, Robert. Marylin şi-a făcut ultima apariţie televizată în mai 1962, cînd i-a cîntat lui Kennedy “Happy Birthday, Mr. President”. Zvonurile ulterioare morţii ei susţineau că preşedintele ar fi fost implicat în această poveste. Nimic nu a fost dovedit însă.

Politicianul american John William Warner este cunoscut datorită căsătoriei sale cu actriţa Elizabeth Taylor. Cei doi s-au căsătorit pe 4 decembrie 1976, dar au divorţat pe 7 noiembrie 1982.

Acum 31 de ani, superba actriţă blondă Veronica Lario (cunoscută şi sub numele de Bartolini) l-a fermecat pe Silvio Berlusconi, aşa că acesta a divorţat de soţia lui şi s-a căsătorit cu ea. În momentul cînd Berlusconi a intrat în politică şi a devenit prim-ministru, Veronica a părăsit viaţa publică.

Ronald Reagan, unul dintre foştii preşedinţi ai Statelor Unite, s-a căsătorit în 1940 cu actriţa Jane Wynman, cu care a avut doi copii. Cei doi au divorţat însă în 1948, iar în 1952, Reagan s-a căsătorit cu o altă actriţă, Nancy Davis.

Preşedintele Cehiei, Vaclav Havel, s-a căsătorit şi el cu o actriţă, Dagmar Veskmova, după moartea primei soţii.

Soţia fostului preşedinte al Argentinei, Eva Peron, a fost actriţă la radio, înainte de a deveni prima doamnă. Eva Duarte şi Juan Peron s-au căsătorit pe 22 octombrie 1945.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *