Nişte angajaţi-argaţi de la SRL “SRI” (Societatea Reziduurilor Infame) vor să acrediteze ideea că comuniştii “sînt contra unirii cu România”. |in să le amintesc că împotriva unirii cu România se mai pronunţă şi circa 92 % din cetăţenii Moldovei, care, împreună cu cele 2% de români de la Recensămînt, constituie partea covîrşitoare a poporului moldovenesc, unic, sublim şi inconfundabil. Pentru a verifica acest adevăr istoric, i-am ruga pe preoţii micului trafic de frontieră să afle care e părerea satelor implicate în proces despre această bazaconie a autorităţilor de la Chişinău… Dar aşa e prin părţile noastre: după ce l-am făcut şi vedem că pute rău, îl astupăm cu ţărnă ca mîţele şi “haideţi mai bine să vorbim despre altceva”…

Povestea cu SRL “SRI” e mai veche, e o poveste tristă a politicii moldoveneşti de la 1990 încoace. Orice om normal la cap nu poate fi antiromân. Mai ales că între noi există nişte legături care depăşesc cadrul relaţiilor de bună vecinătate. Şi dacă-ar fi să fie aşa, noi i-am zice popii “măi”. Însă fraţii noştri sus-puşi una spun şi alta fumează, pentru că asta le este profesia.

În cazul în care un politician normal la cap din Moldova, cu dragoste sinceră faţă de România, încearcă să-şi îndeplinească funcţia de prim-ministru, el imediat începe să deie de bănuit. Ce are a căuta Vlad Filat la Tiraspol, la fotbal? …De mai bine de 18 ani, depunem eforturi pentru reîntregirea ţării. Însă imediat ce se întrevede un licăr de speranţă, băieţilor din mass-media de la Chişinău, angajaţi-argaţi la SRL “SRI”, li se ordonă: toate tunurile – pe Filat! Şi aflăm că Vlad e de fapt Vladimir Vasilevici, şi că e Filatov, că e un infatuat, că e autoritar, că nu-i dă voie (vorba lui Vasilache) la al meu, mititelu, să-şi spună pînă la capăt discursul său epocal. Ca şi cum Filat ar fi vinovat că e de 1,9 metri, iar cei care-l înconjoară, nu zicem ba, îs şi ei tare înalţi, îi ajung pînă la umăr lui Vladlen, dar să recunoaştem, totuşi, sînt cu un cap mai jos decît liderul lor de partid. Dar asta-i un fel de curvie gazetărească: căci scopul atacului la Filat e cu totul altul. De ce s-a apucat să stabilească nişte relaţii cu Transnistria? Căci Moldova în graniţele ei de republică unională înseamnă moartea ideii unioniste. Mai înseamnă şi o lovitură de graţie aplicată mucegăitei idei de stat unitar românesc. Prin urmare, în vorbe, România optează pentru unificarea Moldovei, în fapte însă luptă din răsputeri cu ideea de reunificare a ţării noastre. Ca şi mulţi concetăţeni de-ai săi, România una spune şi alta fumează. Parafrazînd-calchiind un proverb rusesc: ce e bine pentru Moldova e moarte pentru România. Cu toate că n-ar trebui să fie aşa.

Filat rămîne nedumerit cînd se vede atacat de “ai săi”. Dar cineva, încă prin decembrie 2007, l-a prevenit: “Imediat ce vei încerca să faci ceva bun pentru Moldova, vei fi taxat, căci  ce-a făcut ţiganul cînd s-a văzut împărat? – L-a ucis pe taică-său, nu?” În plus, ei sînt angajaţii-argaţi ai SRL “SRI” care, de la 1990 încoace, stau priponiţi, li se aruncă oase ca să latre la ţara lor. Şi cînd colo, se găseşte un Filat care vrea să le strice toate planurile. Deci, jos cu el, autoritarul! Jos cu el, infatuatul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *