Atunci când alegeți anvelope, prima regulă este să alegeți dimensiunea potrivită, adică o anvelopă cu parametri potriviti pentru o anumită mașină. După ce te-ai hotărât asupra dimensiunii, care constă în înălțimea, lățimea și diametrul anvelopelor, te vei confrunta cu alegerea unei anvelope pentru o duzină de parametri suplimentari: sezonalitate, indice de viteză, indice de încărcare, eficiență energetică, zgomot, debit, rezistență la uzură, moliciune și, de asemenea, proprietăți de conducere: performanța de frânare pe diferite tipuri de suprafețe, stabilitate în viraje, tipul benzii de rulare și multe alte caracteristici.

Dimensiunea anvelopei

Dimensiunile anvelopelor sunt specificate de producător. Informații despre dimensiunea recomandată din fabrică se găsesc în cartea mașinii, adesea pe cadrul mașinii de sub portiera șoferului, în specificațiile disponibile pe internet, precum și în programele de selecție de pe site-urile care comercializează anvelope.

Pe lângă dimensiunea standard din fabrică, șoferii pot folosi altele care îmbunătățesc anumite proprietăți ale mașinii. Pentru a selecta și a instala cu succes o anvelopă de o dimensiune diferită pe un disc, aveți nevoie de puțină experiență și de o înțelegere clară a obiectivului pe care îl setați pentru dvs., fie că este vorba despre o creștere a capacității de cross-country, o creștere a caracteristicilor de viteză, și așa mai departe.

Sezonalitate

Sezonalitatea este cel mai important și obligatoriu parametru după mărimea standard. Anvelopele de iarnă sunt marcate cu „M+S”, „M.S” sau pictograma „fulg de zăpadă”. Iarna, conducerea cu cauciucuri de vară este periculoasă și ilegală. Nu este interzis circulația cu cauciucuri de iarnă vara, dar nu este rațional. În sezonul cald, o anvelopă moale de iarnă se uzează mult mai repede, consumă mai mult combustibil, proprietățile sale de rulare sunt reduse vizibil, iar nivelul de zgomot crește. Un compromis de două seturi poate fi un set de anvelope pentru toate anotimpurile. Această opțiune este mai potrivită în regiunile cu ierni calde și, prin urmare, destul de interesantă în Moldova.

Tipul benzii de rulare

Cele mai bune anvelope de astăzi au o structură complexă a benzii de rulare. Bandă de rulare direcțională asimetrică – bizonală. O parte a acestuia este responsabilă pentru proprietățile de mare viteză, cealaltă pentru drenaj și stabilitate. Acest tip de benzi de rulare este potrivit pentru mașinile puternice și pentru conducerea agresivă. Cel mai simplu tip de benzi de rulare este simetrica nedirecțională. Este destul de potrivit pentru o plimbare liniștită în condiții urbane. Producătorii îmbunătățesc în mod constant anumite proprietăți ale benzii de rulare, aducând pe piață noi modele în fiecare an.

Sarcina si viteza

Indicii acestor doi indicatori sunt indicați în eticheta anvelopei. Dacă intenționați să acordați mașinii o sarcină mare pe acești doi parametri, atunci când cumpărați anvelope, cu siguranță ar trebui să acordați atenție capacităților sale.

Ce marca de anvelope sa aleg?

Mărcile de anvelope premium tind să ofere cea mai bună calitate. Anvelopele segmentului de preț mediu – o oportunitate de a obține o calitate bună la un preț atractiv. Cele mai simple mărci sunt alese de acei consumatori pentru care factorul preț este de o importanță capitală.

Aceștia și mulți alți parametri sunt combinați în fiecare anvelopă într-un raport unic. Deși o serie de parametri sunt invers relaționați (de exemplu, flotația și eficiența energetică), anvelopele bune vor oferi mașinii tale un număr mai mare de avantaje.

Atunci când alegeți un model de anvelopă, este mai bine să nu vă limitați la informații despre proprietățile anvelopelor furnizate de producător, ci și să citiți texte independente și recenzii ale consumatorilor reali din Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *