Open/Close Menu Revista “Săptămîna”, publicaţie gen magazin!

Mexicul este o destinație populară pentru mulți turiști de sănătate, această alegere se datorează calității îngrijirii, oferind o varietate largă de operații propuse de clinicile și spitalele mexicane, care corespund standardelor medicale din SUA.

Sistemul public de asigurări sociale
Serviciile sistemului public de asigurări sociale în Mexic sînt la dispoziția cetățenilor țării absolut gratis, la fel și străinilor care au forma de rezident FM2 sau statut deplin de rezident imigrant. Străinii stabiliți în Mexic fără acest statut deplin de rezident imigrant nu vor beneficia de servicii medicale gratuite, dacă nu-și vor procura poliță de asigurare medicală obligatorie IMSS (în spaniolă: Instituto Mexicano de Seguro Social).
Nivelul asistenței medicale propus de IMSS depinde de locul de trai al cetățeanului: rezidenții marilor orașe mexicane beneficiază de servicii medicale mult mai bune în comparație cu cei stabiliți în orășelele și satele țării. Iată de ce cei pe care-i ține buzunarul își completează IMSS cu o poliță individuală de asigurare medicală, care-i permite să beneficieze de servicii de calitate suplimentare. Institutul Mexican de Asigurare Medicală funcționează, în cea mai mare măsură, din contul decontărilor lunare obligatorii din salariul fiecărui angajat.

Asigurarea medicală a țării
În Mexic există un număr impresionant de companii de asigurare care prestează asigurări medicale contra unor plăți lunare. De aceste servicii beneficiază nu doar persoana asigurată, ci și toți membrii familiei sale.
Suma de asigurare este direct proporțională cu planul achiziționat de asigurare medicală, iar mărimea acestei sume poate influența factori cum ar fi fumatul și practicarea regulată a exercițiilor fizice la sala de forță.
IMSS este inaccesibil angajaților companiilor care nu oferă asistență medicală sau celor care au propria lor afacere, unica soluție în acest sens fiind asigurarea individuală.

Medicii și turismul medical în Mexic
Turismul medical atrage pacienți străini datorită înaltei calificări a personalului medical și a calității serviciilor private de sănătate. Prețurile de îngrijire dentară, bunăoară, sau costul pentru turismul de frumusețe sînt considerabil mai mici decît în Statele Unite, Canada sau alte țări din Europa. Multe dintre operații și tratamente sînt efectuate în spitale certificate la nivel internațional. Toate acestea sînt combinate cu capacitatea de a se bucura de beneficiile climei și de o infrastructură turistică excelentă care face din Mexic o destinație excelentă pentru turismul medical.
Pentru că turismul medical a devenit o industrie cu drepturi depline în Mexic și reprezintă un potențial de 50 de miliarde de dolari, acest tip de turism se axează pe primirea pacienților din SUA, Canada și America Latină, în cazul în care serviciile medicale sînt mai scumpe decît în Mexic.
Printre cele mai populare destinații oferite turiștilor de sănătate, această țară este foarte solicitată de către pacienții care caută de îngrijire și calitate la prețuri acceptabile din punct de vedere economic. Astfel, mulți pacienți călătoresc în Mexic pentru a beneficia de o intervenție chirurgicală în timp ce se bucură de servicii turistice de excepție.
Țara aztecilor este cunoscută pentru intervenții în chirurgia cosmetică și dentară, avînd un amestec de activitate atît pentru turism, cît și pentru sănătate, cu spitale care se străduiesc să extindă ofertele și pachetele care urmează să fie prezentate clienților străini. În prezent, serviciile care sînt oferite în Mexic, în ceea ce privește turismul de sănătate, includ chirurgia oftalmică, chirurgia bariatrică, injecție cu botox, operatii de înlocuire a șoldului, histerectomii, stomatologie, chirurgie plastică și multe altele. Prețul acestor servicii de sănătate este un mare avantaj pentru pacienții internaționali. Costurile aferente intervențiilor pot fi cu 50-80% mai ieftine decît prețurile ofertelor în țările dezvoltate, spitalele mexicane fiind acreditate de către Comisia Internațională, care este o garanție a operațiunilor de calitate.
Este bine de știut că turismul medical din Mexic este pe locul doi la nivel mondial după Thailanda, în așa-numita industrie a turismului medical existînd aproximativ 7 milioane de oameni pe an care aleg să călătorească în afara țării lor de origine în căutarea unui tratament medical, proceduri chirurgicale, dentare, îngrijire a ochilor, operații estetice sau cosmetice, atrași de tehnologii avansate, abordări științifice de ultimă oră, calitatea serviciilor și mai ales de costurile mai mici.
Centrele de sănătate din Mexic, de asemenea, oferă și alte servicii cum ar fi spa-uri, masaj, terapii, dușuri Vichy, printre altele, oferind în hoteluri și pachete care includ plaja și o vacanță de agrement. Cu toate acestea, turismul de sănătate și de agrement poate crește în Mexic la o rată anuală de 7 la sută în următorii ani și, astfel, depășind 5 miliarde de dolari.
Turismul medical în Mexic, în conformitate cu cele mai recente date, continuă să crească. An de an, țara vede o creștere exponențială a pacienților provenind din Statele Unite ale Americii și din afara acesteia, aducînd Mexicul la nivelul destinațiilor de top pentru turismul medical.

Farmaciile și preparatele medicinale
Țara nu duce lipsă de farmacii, care sînt situate la tot pasul atît în marile orașe, cît și în localitățile cu doar cîteva sute de locuitori. Nu apar probleme nici cu spițeriile de serviciu cu program în regim non-stop. În schimb, a devenit o mare problemă să procuri un antibiotic sau un anestezic puternic fără prescripția medicului.
De altfel, prețurile preparatelor medicinale din farmaciile mexicane sînt mult mai mici decît cele din SUA, din care motiv americanii nu-și dau rînd la hotarul dintre țări să vină în Mexic și să procure atît medicamente de mărci celebre, cît și doftorii nepatentate.

CategoryMexica

© 2018 - SĂPTĂMÎNA