Open/Close Menu Revista “Săptămîna”, publicaţie gen magazin!

Pe lîngă faptul că mierea are proprietatea de a trata răceala, studiile au arătat că aceasta poate îmbunătăti calitatea somnului. Mierea pură conține un raport ideal de fructoză-glucoză, ceea ce sprijină funcționarea ficatului, un organ vital care lucrează neîncetat chiar și în timpul somnului nocturn.
Așadar, mierea de albine induce senzația de somn în două moduri:
În primul rînd, mentine ficatul bine hrănit, astfel, atunci cînd organismul a utilizat deja pînă la jumătate din rezervele de glicogen stocate în ficat, cantitatea rămasă este insuficientă pentru a acoperi în mod corespunzător cele opt ore de odihnă, mierea este cea care îi oferă organismului glicocenul necesar.
Consumul de miere înainte de culcare reaprovizionează ficatul cu glicogen și asigură un aport adecvat pentru gestionarea perioadei de somn nocturn, prevenind subalimentarea creierului cu acest „combustibil” esențial, care, de cele mai multe ori, poate induce o trezire bruscă pentru „realimentare”.
Pe de altă parte, mierea încurajează secretia hormonului somnului – mierea facilitează somnul restaurativ prin faptul că încurajează eliberarea de melatonină la nivelul creierului. Mierea declanșează o creștere ușoară a nivelului de insulină, substanța care, la rîndul ei, stimulează eliberarea de triptofan în creier.

CategoryUtilitare

© 2018 - SĂPTĂMÎNA