Open/Close Menu Revista “Săptămîna”, publicaţie gen magazin!

Nu se precizează pe cine ținea la braț plimbărețul premier Pavel Filip, dar acolo, în parc, a văzut o neregulă, o mare neregulă. Neregula stă în parc de cînd hăul, dudăul și pîrăul, însă bine că s-a găsit un premier să o vadă. Odată văzută, neregula trebuie arătată și altor înalți demnitari de stat. Prima care a auzit de neregulă, din gură de premier, a fost ministra culturilor și tuturor cercetărilor Monica Babuc. Legenda este următoarea. Pe la un mijloc de ședință de guvern, deodată, premierul Filip s-a arătat indignat de tabloul pe care l-a văzut în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din capitală, care, în opinia lui, și-a pierdut aspectul estetic. Aspect are, dar nu-i unul estetic, cu alte cuvinte, e urîțenie, cităm: „Nu am văzut cel mai frumos tablou în parcul central. Am vrut să semnalez această problemă. Am văzut ghișee, comercianți în parc, Aleea Clasicilor, practic, distrusă, arborii, într-o stare deplorabilă, carusele – nu cred că este locul lor în parc. Nu facem altceva decît să distrugem acest parc”. Sigur că omul Filip are dreptate. Ar avea perfectă dreptate dacă s-ar referi la orișice colț din această țară, cu excepția, bineînțeles, a teritoriului adiacent clădirii guvernului, unde gazonul e ca desenat. Frumos, ce mai, dar matale, dle Filip, știi cît costă frumusața aia? Interesează-te. Faptul că din parc doar vor fi evacuate niște tarabe, tot urît rămîne. La o adică, ar trebui schimate și niște busturi ale unor clasici, care nu-s urîte, da-s urîte de mama focului, al lui Eliade ,de exemplu.
Filip a expediat conducerii Primăriei (unde o mai fi această conducere) un demers prin care cere verificarea agenților economici care activează în parcul din centrul capitalei. Totodată, premierul a cerut intervenția Inspectoratului General al Poliției.
„E cazul să fie întreprinse niște acțiuni ferme pentru protejarea monumentelor cultural-istorice. Parcul central este o zonă prioritară în centrul orașului. Inspectoratul General să verifice dacă sînt toate autorizațiile. Ghișeele cu produse alimentare, chiar și înghețata ar putea fi vîndută la periferia parcului, nu este neapărat să fie vîndută pe întreg teritoriul parcului”, a adăugat Filip. Cu Doamne-ajută!

CategoryActualitate

© 2018 - SĂPTĂMÎNA