Open/Close Menu Revista “Săptămîna”, publicaţie gen magazin!

De la o miercuri-dimineaţă, imediat după tradiţionala «piatiminutkă», Partidul Democrat a trîntit o reformă a Guvernului. Aşa încît din 16 ministere să rămînă doar nouă, bineînţeles, toate ale noastre. Asta pentru că au sugerat ideea precum că nu vor mai fi partajări politice, va fi un fel de tehnocraţie, adică meritocraţie, tot acolo e. Structura Guvernului propusă de PDM va avea, fireşte, un Prim-ministru, cum altfel să fie, va dispune şi de 3 viceprim-miniștri, iar de lucrat vor lucra tocmai 9 domni (sau doamne) miniştri. Cam acestea ar putea fi în formă de proiect:
– Ministerul Economiei și Infrastructurii
– Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene
– Ministerul Finanțelor
– Ministerul Afacerilor Interne
– Ministerul Justiției
– Ministerul Apărării
– Ministerul Educației, Cul­turii și Cercetării
– Ministerul Sănătății și Protecției Sociale
– Ministerul Dezvoltării Regionale, Agriculturii și Mediului.
Potrivit liderului democrat, și numărul agențiilor va fi redus considerabil, iar în funcție urmează să fie numite persoane profesioniste și care nu vor fi aduse în fruntea instituțiilor pe criterii politice.
Să înţelegem că liberalii sînt strînşi la gard. Ei pierd cam tot, cu excepţia…, da’ nu există nici o excepţie. Umiliţi pentru umilire, liberalii au sărit primii ca să încuviinţeze planurile PD. Cum ar veni, eu te tund, iar tu te bucuri. Ministrul care nu va mai fi ministru, liberalul mic de statură, dar aprig la neologisme, Valeriu Munteanu a spus că ei, liberalii, au propus să se sinucidă încă acum… hăt cîţiva ani. Încă bine că s-a găsit alt partid vrednic care să le ofere cu amabilitate funia şi săpunul. Alţii spun altceva, chipurile, în felul acesta, liberalii vor să şteargă putinica din coaliţie, dar vor să o facă constrînşi de reformă, de o idee oarecum salvatoare, nu aşa cu un şut în funduleţ (de la PD către PL), cum ar fi unii tentaţi să creadă. Puţin probabil ca manevrele acestea să le mai ajute cu ceva liberalilor total deshidrataţi, dar o portiţă de ieşire tot ar trebui să existe. Între Fusu şi Babuc, nici nu se discută, PD o va alege pe Fusu.

CategoryAtitudini

© 2018 - SĂPTĂMÎNA