Open/Close Menu Revista “Săptămîna”, publicaţie gen magazin!

Eu: Dragă MAIB, am achitat zilele trecute, cu cardul Victoria, la filiala dvs., la centrul de testare auto BMW. Ei bine, mi-au luat şi un 22 de lei în plus, aşa-zisul comision de retragere a numerarului, cînd, de fapt, eu nu am retras nimic, eu doar am achitat, vorba dvs., în conformitate cu legislaţia în vigoare. Să înţeleg că este un fel de impozit pentru faptul că plătesc cu cardul concurentului, altceva ce poate fi? Dar, de fapt, pot să înţeleg şi altceva, că mă aveţi de tontălău, care nu distinge adecvat noţiunile – retragerea de achitare. La Call Center-ul Dvs., amabil şi respectuos, m-au avertizat că discuţia ar putea fi înregistrată. Perfect şi eu vă pun la curent că subiectul mă interesează şi ca temă de presă. Cu respect şi consideraţiune.
MAIB: Vă reiteram faptul că post terminalele bancare instalate în ghişeele BC MoldovaAgroindbank SA nu au funcţia de achitare, la aceste terminale se pot efectua doar tranzacţii de retragere numerar. Prerogativa de instalare a unor terminale bancare care să accepte plăţile serviciilor cu cardurile bancare aparţine instituţiei vizate (în favoarea căreia aţi efectuat plata), a cărei decizie banca nu o poate influenţa. Post-terminalele băncii pot fi utilizate doar cu scopul de a retrage numerar de pe contul de card, pentru care se încasează un comision de 1.9% din suma retrasă, plus comisionul băncii emitente, care diferă de la o bancă la alta.
Eu: Totuşi, dragă MAIB, mă ai de client „srednestatisticeschii”. Explicaţi exact cum explică un poliţist rutier, nimic în plus, totul corect, după lege, numai că departe de obiect.
MAIB: Noi am expus informaţia despre funcţionalităţi.
Eu: Pe de o parte, dragă MAIB, spui că ai încredere în clientul DVS., dar pentru orice eventualitate, stiloul de la ghişeu totdeauna este legat cu aţă şi încercaţi să mă dezbrăcaţi ziua în amiaza mare, culmea, în conformitate cu legislaţia în vigoare. De ce-mi spuneţi că retrag numerarul, cînd eu, de fapt, nu retrag nimic, achit exact aşa cum achit la magazin, la benzinărie, la farmacie, fără nici un 1,9 la sută.
MAIB: Vă mai putem ajuta cu ceva?
Eu, uşor enervat: De parcă pînă acuma m-aţi ajutat cu ceva! Mă gîndesc că, despre politici, într-adevăr, dl Cibotaru ar putea şti mai multe. Scuzaţi de atîta deranjament.
Iar eu: Notă: Mult stimată MAIB, decorată cu sute de ordine şi un milion de medalii. Mi-aţi povestit despre nişte post-terminale bancare instalate pe la filialele dvs. Eu la filiala dvs. din strada Bucuriei nr. 18 am văzut doar o duduie cu ecuson.
Şi am înţeles că nu e terminal, ci o distinsă doamnă. Poate omul să fie terminal? Sau poate am vedenii?

CategorySocietate

© 2018 - SĂPTĂMÎNA