Open/Close Menu Revista “Săptămîna”, publicaţie gen magazin!

Bicarbonatul de sodiu devine un produs indispensabil în gospodăriile noastre datorită eficacităţii sale în domeniul culinar, al curăţeniei şi, nu în ultimul rînd, în tratarea acneei.

Majoritatea persoanelor se confruntă cu erupţiile acneice mai ales în perioada adolescentină, însă nu este o regulă generală; problema coşurilor poate apărea şi la vîrste de 30, 40 de ani.

Principala responsabilă de această neplăcere este glanda sebacee care devine hiperactivă, precum şi dezechilibrul pH-ului pielii.

Coşurile pot fi ţinute sub control printr-o igienă atentă, dar şi cu ajutor medical specializat.

Însă o variantă mult mai inofensivă, cu mai puţine efecte secundare decît antibioticele şi steroizii, de exemplu, o constituie remediul naturist compus din bicarbonat de sodiu şi apă.

De-a lungul timpului, s-a constatat că bicarbonatul de sodiu poate preveni şi trata numeroase afecţiuni precum opărirea, arsurile, veziculele, cicatricele, îngălbenirea unghiilor, cearcănele, precum şi acneea.

Realizează o pastă de consistenţa celei de dinţi din apă şi praful-minune. Aplic-o pe zona afectată de coşuri şi aşteaptă aproximativ 20 de minute, pînă aceasta se usucă.

Îndepărtează masca cu apă din abundenţă. Graţie proprietăţilor sale antiseptice, bacteriilor le va fi imposibil să se mai extindă, astfel tenul îşi va căpăta fineţea şi sănătatea. Această mască nu numai că împiedică apariţia altor coşuri, dar şi va diminua cicatricele existente.

Doar cu bicarbonat de sodiu poţi realiza şi un gomaj delicat menit să îndepărteze pielea moartă. Tot ce trebuie să faci este să-ţi înmoi degetele în praf şi să masezi gentil tenul, în sens circular, timp de 30-60 secunde.

Chiar dacă ai scăpat de acnee, nu renunţa la masca cu bicarbonat de sodiu! În timp, adaosul de fructe proaspete, suc de fructe, miere, ou sau iaurt vor asigura o hidratare optimă a tenului, precum şi întinerirea acestuia.

Mai mult, aceeaşi mască te va scăpa şi de cearcăne. Dacă ai un ten foarte sensibil, recomandat este să testezi mai înainte pe o suprafaţă redusă de piele pentru a preveni eventualele alergii pe care masca cu bicarbonat de sodiu le poate declanşa.

CategoryUtilitare

© 2018 - SĂPTĂMÎNA