Ce spune Ministerul Afacerilor Extrene despre alpiniștii moldoveni dispăruți în Georgia

Cei doi alpiniști originari din Republica Moldova dispăruți în timp ce se aflau într-o expediţie pe muntele Ushba în Georgia ar fi fost găsiți morți,

Ministerul de Externe nu a confirmat decoamdată decesul acestora. Ce spune Ministerul Afacerilor Extrene despre alpiniștii moldoveni dispăruți în Georgia Sursa citată scrie că salvatorii georgieni au reușit să-i găsească abia astăzi, 8 septembrie, din cauza condițiilor meteorologice severe. Elicopterul nu a fost implicat în operațiune din cauza vînturilor puternice. Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat că operațiunea de salvare a fost inițiată de către autoritățile georgiene din data de 3 septembrie.

„Accesul în ultima locație cunoscută a cetățenilor moldoveni este îngreunată de condițiile meteo nefavorabile care nu au permis accesul salvatorilor cu elicopterul, fiind detașată o misiune terestră. Responsabilii de la Ambasada Republicii Moldova la Baku, cît şi Consulatul onorific al Republicii Moldova la Batumi menţin legătura permanentă cu autorităţile locale şi membrii familiei cetățenilor moldoveni, fiind pregătiți să acorde asistenţă consulară de specialitate”, a transmis MAEIE.

Reprezentanții Asociaţiei Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină din Moldova USMF susțin că alpiniștii sînt tată și fiu.