Pe ultima sută de metri, campania electorală a cam luat-o razna.

Toți au idei. Cu spectacol. Ei merg la dezbateri înarmați, cu hîrtie igienică, castraveți, culioace, borsetci, cușme de cârlan, bâte și multă încrâncenare. În cazul în care mai aveau o săptămână la dispoziție, garantat își dezgoleau și fundul la televizor. Care mai de care mesaje urât mirositoare ne vin din televizoare, astfel încât suntem puși în situația de a metaboliza în fiecare seară, cu sau fără fotbal, niște emisiuni otrăvite, cu participarea unor tipaje care nu au nimic comun cu valorile și cu banala moralitate. O degradare, domle, en gros. Ei vorbesc doar despre ei, despre dosarele lor și despre pântecele lor care trebuie să fie totdeauna plin. Și-au găsit tribune, mai bine zis și-au cumpărat tribune. Penali peste penali, papagali, guri de vacă și nătăfleți cu pretenții de politicieni, contrafăcuți bineănțeles, de pe Bâc, dar și de pă Dâmbovița. Costiuci, papuci, Plahotniuci, Renați și renegați, Olari golani, Platoni bufoni, Rizei mititei, Chirtocei și mai mititei, Kalinini kalici, Șor cu pufușor, etc., etc, faună politică care efectiv afectează, întâi de toate emoțional.
Înainte, cănd nu prea aveam multă treabă cu democrația, cănd nu toți păduchii ieșeau nestingheriți pă frunce, în fața alegătorului veneau niște scriitori, un Druță, un Dabija (Dumnezeu să-l odihnească în pace!), niște de-alde Doga, oameni cu stofă, cu școală, cu obraz și cumsecădenie. Acum e vremea ăstora netrecuți nici prin biserici, nici prin biblioteci, trecuți doar prin subsoluri economico-financiare, conținutul de valori ale cărora sunt care pe care tunde, care pe care a tras pe sfoară, cine pe cine bagă la pușcărie, cine a furat mai multe miliarde și acțiuni, toate astea pudrate cu scărnăvie verbală. În această campanie electorală au lipsit doar filmările din saune, cu fufe și scâboșenii sexuale.
De votat duminică vom vota. Vom vota corect, dar pleava asta tot în țără rămăne. Rămăn prin bănci, prin asigurări, prin arende și subarende, prin off-choruri și simple șoruri. În țara asta rămăne și polițistul rutier de după colț, care demult nimic nu mai supraveghează, ci doar vânează. Iată ce dăunează – țării, buzunarului, dar și sănătății. (9 iulie 2021)