Clase specializate de fotbal în instituțiile din Capitală. În câte va fi implementat proiectul

În șase instituții de învățământ din municipiu vor fi instituite clase specializate de fotbal, anunță primarul general la Capitalei, Ion Ceban. Potrivit edilului, acest lucru se întămplă după ce anul trecut au demarat lucrările de reabilitare a stadioanelor din instituțiile de învățământ vizate.

Astfel, primăria inițiază implementarea Programului municipal privind dezvoltarea sportului prin instituirea claselor specializate la fotbal în instituțiile de învățământ, ciclul I/gimnaziu din municipiul Chișinău în instituțiile: LT „Gaudeamus”, LT „Mihai Viteazul”, LT „Nicolae Iorga”, LT „George Călinescu”, LT „Nicolae Gogol” și LT „Liviu Deleanu”.

Programul prevede identificarea soluțiilor pentru îmbunătățirea calității educaționale a copiilor, amenajarea infrastructurii școlare, asigurarea igienei copiilor și neapărat construcția platformelor pentru amplasarea gazoanelor artificiale.

Totodată, elevii vor beneficia de noi terenuri de fotbal, reieșind din suprafața disponibilă, dintre care două stadioane de mărimi standard și patru de mini-fotbal. Elevii claselor specializate se vor bucura de cele mai bune facilități pentru procesul educațional și sportiv, care presupune 10 ore de fotbal săptămânal în cadrul disciplinei „Fotbal”.

Pentru implementarea Programului municipal privind dezvoltarea sportului prin instituirea claselor specializate la fotbal urmează:

– Finalizarea lucrărilor de amplasare a platformelor terenurilor de fotbal;
– Amenajarea terenurilor cu gazoane artificiale de către Federația Moldovenească de Fotbal;
– Organizarea de către FMF a cursurilor de instruire pentru antrenorii tuturor instituțiilor;
– Selectarea copiilor pentru completarea claselor;
– Asigurarea cu echipament sportiv a elevilor claselor specializate de către FMF;
– Elaborarea și aprobarea deciziei Consiliului municipal Chișinău privind alimentația elevilor din clasele specializate ale instituțiilor.

„Respectiv, copiii din școlile participante în Proiect vor putea fi înscriși în clase de fotbal chiar în anul de studii ce urmează, iar pentru anul 2021 sunt preconizate lucrări de amplasare a terenurilor de fotbal cu gazon artificial în 25 de instituții preuniversitare din municipiul Chișinău”, a mai adăugat edilul Capitalei.