Alexandru Oleinic: Procesul de imunizare a cetăţenilor este vital

 

 

 

 

 

 

 

În condițiile în care zilnic avem în medie 38(!) decese și 2000 de cazuri noi de infectare, urma demult să fie înaintată către Parlament opțiunea de a alege salvarea oamenilor, normalizarea situației sanitar-epidemiologice din țară și coordonarea corectă a procesului de imunizare a cetățenilor. În acest context, ambițiile politice ale unor actori/partide își pierd total relevanța.

Anume pornind de la acest deziderat, susțin adresarea Guvernului privind declararea stării de urgență în țară. Consider că evoluțiile de ultimă oră impun măsuri drastice și operative, poate și nepopulare, care ne-ar permite depășirea ”zonei roșii” în care am nimerit. Astăzi, situația trebuie coordonată/dirijată de un singur centru de criză – Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Doar în asemenea condiții putem organiza o procedură corectă și eficientă de vaccinare a populației, redeschidere/reluare a proceselor economice, educaționale, etc. Consider vaccinarea a minim (!!!) jumătate de milion de cetățeni ne va permite, într-o măsură oarecare să vorbim despre un control al situației.

Pentru moment despre existența unor premise de control al situației nici nu putem vorbi…

Pierdem foarte mult pe toate dimensiunile…
Inclusiv, spre regret, dimensiunea umană.