Două prețuri gemene. Tot ce-i bun e puțin, dar și scump

 

Un magazinoi din capitală, dragi prieteni, zilele acestea a bulbucat mulți ochi de chișinăuian lihnit de avitaminoză. Faptul că ghimbirul costă sub 300 de lei e floare ieftină la ureche. Avem alte noutăți comerciale, pandemice, cum ar veni. Cu ocazia primăverii supermarketo a pus pe tejghele trufandale proaspete –proaspete, fără chic de otravă, aduse de pe dealuri însorite unde cresc și înfloresc tot anul, cîte și mai cîte fructozități. Numai că, atențione, tot ce-i bun e puțin, dar și scump, într-atît de scump, încît noi acum parcă ne-am bate joc de Dvs, adica magazinul, adica tîrgovețul, adica nici nu mai știm cine, dar la sigur vi se face lînced pe suflet și pe duoden. Un kil de coacăză roșie la Chișinău sity costă  450 de lei și 30 de bănuți, iar 1000 de grame de mure – fix 527 de lei. Nu e grlumă și nici caterincă, e curat marketing. Vrei cumperi, vrei sudui, dar numai de după mască, să nu te înțeleagă cel de la pază. Și, dat fiind că trebuie să ne credeți pe cuvînt, iată documentul alăturat. Răspund, personal fotografiat, paparaț cu mobilnicul. (S.L.)