Durleșteanu explică de ce a acceptat propunerea de a fi candidat la funcția de prim-ministru

Mariana Durlesteanu spune că a acceptat să candideze la funcția de prim-ministru, fiind o persoană apolitică. Nu a oferit un răspuns clar privind semnăturile oferite de deputații partidului Șor pentru a o susține, spunând doar că „nu ea a gestionat acest proces” și că nu are „astfel de abordări”. Durleșteanu da asigurări că nu a executat instrucțiuni la comandă și că nu a primit funcții sau poziții „din docilitate”. 

Mesajul Marianei Durleșteanu publicat pe Facebook și retras la câteva minute de la publicare:

„Bună ziua !!!! Consider că sunt obligată să expun poziția de acceptare din partea mea a Invitației la poziția privind potențial candidat la funcția de Prim-ministru și sper că se va face o claritate în urmă acestui mesaj. 

Eu am acceptat Invitația dată că o persoană apolitică, țînînd cont că nu am fost și nu sunt membru a unui partid politic, ci pe principiul profesionalismului în contextul pandemiei, sărăciei și crizei economice care se acutizează. 

Procesul privind semnăturile în Parlament a fost gestionat Nu de către mine pentru că nu am astfel de abordări . Să Menționez clar că nu este atribuția potențialului candidat să verifice lista semnatarilor. 

Rațiunea mea personală pentru a acceptă această Invitație a avut la baza eradicarea sărăciei în Moldova, gestionarea crizei pandemice pentru a oferi siguranță cetățenilor în ziua de mâine, implementarea proiectelor investiționale și readucerea diasporei acasă. 

Vreau să va asigur că conștientizez prin ce trecem toți cetățenii indiferent unde ne aflăm dar Moldova are nevoie de un program cu FMI de urgență și comunicare cu alți parteneri străini focusat în primul pe reforme structurale în toate domeniile și acțiuni pe termen imediat întru a depăși această situație fără precedent. În final nu doresc din punct de vedere a bunului simt să aduc careva explicații adiționale țînînd cont că este un candidat oficial înaintat și doresc optimism tuturor. 

P.S. Nu sunt o persoană care am primit funcții sau poziții în orice domeniu de activitate din docilitate și am executat instrucțiuni la comandă….ci prin interviuri, concursuri și asumarea răspunderii în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Durleșteanu citată de protv.md

Amintim că Mariana Durleșteanu a declarat ieri în cadrul unei emisiuni că nu a știut despre faptul că deputații din Partidul „Șor” au semnat pentru înaintarea sa la funcția de prim-ministru. Potrivit ei, ea are o „ideologie” diferită de cea a formațiunii respective.