Spovedaniile financiare ale primarului de Chișinău: unii consilieri primesc 26.000 de lei pentru că fac „mușchi la fălci”

 

De la o luni-dimineață,  în cadrul ședinței serviciilor primăriei, Ion Ceban a spus că își va alege o zi în care „să mă spovedesc fără ca să mă duc la biserică”, dezvăluind ce salariu primește pentru funcția de edil. Acesta a spus și ce salariu primește soția sa, dar și unii consilieri municipali.

„Pentru funcția de primar, am un salariu oficial de 18.000 de lei. Viceprimarii au un salariu de 16.000 de lei. Cînd primim pe card, suma este mai mică, puțin peste 14.000 de lei. După cum am înțeles, începînd cu luna curentă, vom primi un pic mai mult”, a spus Ceban.

„Consilierii municipali, pe care îi rog uneori să vină la ședință și care pierd cîte 4-6 ore pe dezbateri sterile, primesc pentru o ședință peste 3.000 de lei. Acesta nu este lucrul lor de bază. Ei vin la ședință și dezbat ceea ce au. Sînt 4-6 ore de dezbateri sterile și acuzații. Unii muncesc cu adevărat, iar alții fac masaj la fălci. (…) Altă situație este în cazul unor consilieri care ridică lunar și pînă la 26.000 de lei. Acesta nu este locul lor de muncă de bază. Ei sînt reprezentanți în administrații și vin la ședințele CMC, făcînd masaj la fălci”, a mai spus Ion Ceban.

Facem totalul. Pe parcursul anului 2020 au fost 25 de ședințe ale CMC,  prin urmare, consilierilor li s-au achitat 4,3 milioane de lei. Împărțiți la 51 și faceți media. Unii însă au lipsit, dar nu mulți.