Joi, 24 decembrie. Maia Sandu este președintele Republicii Moldova, legal și oficial

Pe scena Palatului erau trei femei, un drapel și trei soldați

 

După cum a fost stabilit programul, jo a acesta, 24 decembrie 2020, imediat după ora 11,  președintele ales Maia Sandu a depus jurămîntul și a intrat oficial în exercițiul funcției. Ceremonia de depunere a jurămîntului a fost una modestă, cu oameni distanțați social și s-a desfășurat la Palatul Republicii. La eveniment participă spicherul Zinaida Greceanîi și președintele Curții Constituționale, Domnica Manole. Cu alte cuvinte pe scena palatului erai trei femei, un drapel și trei soldați soldați.

 

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea propăşirii Republicii Moldova, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a Moldovei”, a rostit Maia Sandu.

Menționăm că Maia Sandu a depus jurământul cu mâna pe Constituție și a primit însemnele prezidențiale: Stindardul și culonul, cel bătut cu piatră scumpă.

„Vreau să vă rog să mergem împreună. Victoria este a țării, nu a politicienilor. Împreună putem face multe. Am nevoie de ajutorul vostru. Avem nevoie unul de altul pentru a face ordine”, a declarat Maia Sandu în debutul discursului său.