Suferă şi băieţii, nu numai fetele

 

Îmi place şi mie, ca şi multor altor cititori ai revistei „Săptămîna”, rubrica „Samariteanca”. Am încercat de mai multe ori să vă scriu, dar nu-mi ajungea curaj. În sfîrşit, mi-am luat inima-n dinţi şi am hotărît să trimit această scrisoare. Ştiu că băieţilor nu le cam place să-şi dezvăluie secretele, dar să ştiţi că, adesea, secretele duc la despărţiri şi regrete. Recent, am cunoscut o fată, de fapt o cu­noşteam de mai demult, însă în inima mea ea a apărut doar acum. Cîndva şi ei îi plăcea de mine, dar am respins-o într-un fel. Îmi telefona în fiecare zi, dar eu n-o plăceam. Fata a simţit aceasta şi deodată a încetat să-mi mai telefoneze. Am înţeles atunci că am scăpat de ea. Prietenul meu, profitînd de faptul că mie nu-mi plăcea de ea, a început să-i facă ochi dulci. Nu ştiu, dar mi se pare că ea îl iubeşte.

Dacă ar citi aceste rînduri, aş vrea să-i spun: „Am fost un nesăbuit, te rog să mă ierţi dacă poţi, ştiu că nici nu vrei să auzi de mine. Te iubesc la nebunie, aş vrea să te întorci la mine, cît aş vrea să vorbesc cu tine acum. Oare atît de repede m-ai uitat? Sau nu m-ai iubit? Doar iubirea nu se stinge atît de uşor, fiindcă am încercat să te uit, dar nu pot”.

Suferă şi băieţii, nu numai fetele, desigur noi nu arătăm acest lucru oricui. Nu vreau nimic, vreau doar ca ea să se întoarcă…

Ion, 17 ani