Șeful adjunct al Direcției Sănătate: În spitalele din Chișinău nu mai sunt locuri pentru pacienții infectați cu COVID-19

Toate locurile în spitalele din Chișinău, alocate pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, sunt ocupate, transmite MOLDPRES.

Șeful adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Sănătate, Boris Gâlcă, a declarat astăzi, în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipalității Chișinău, că instituțiile municipale de sănătate au ajuns la capacitatea maximă de tratare a COVID-19. „Toate cele 1042 de locuri de tratament din spitalele municipale sunt ocupate. Luăm în calcul accesarea celor 200 de paturi existente la Centrul COVID de la Moldexpo”, a spus Gâlcă.

În acest context, oficialul a declarat că situația de urgență în sănătate pentru municipiul Chișinău a ajuns la codul roșu. Până în prezent, 41 034 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, iar peste 29 de mii s-au recuperat.

„În Chișinău s-au înregistrat până în prezent 719 decese, iar numărul morților este într-o creștere constantă”, a declarat Boris Gâlcă.

În total, până la ziua de astăzi, în ţară au fost înregistrate 97 941 de cazuri de COVID-19, iar 2149 de persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.