Copiii produc anticorpi diferiți

Copiii și adulții produc diferite tipuri și cantități de anticorpi ca răspuns la infecția cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Descoperirea a dost făcută în urma unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia, SUA.

Diferențele în anticorpi sugerează că evoluția infecției și răspunsul imunitar este distinct la copii, iar majoritatea copiilor elimină cu ușurință virusul din corpul lor. Experții în imunologie de la Universitatea Columbia spun că studiul lor oferă o examinare aprofundată a anticorpilor SARS-CoV-2 la copii, relevînd un contrast puternic cu adulții.

La copii, cursul infecției este mult mai scurt și probabil că virusul nu este la fel de răspîndit ca la adulți. Copiii pot elimina acest virus mai eficient decît adulții și este posibil să nu aibă nevoie de un răspuns imun puternic al anticorpilor pentru a scăpa de el, consideră cercetătorii americani.

Una dintre aspectele care ies în evidență ale pandemiei COVID-19 este că majoritatea copiilor se descurcă bine cu virusul, în timp ce persoanele în vîrstă ajung chiar și în pragul decesului în unele cazuri, mai ales dacă suferă și de alte probleme de sănătate.

Aceasta este o nouă infecție pentru toată lumea, spun specialiștii, însă copiii sînt adaptați în mod unic pentru a confrunta agenții patogeni. Asta este ceea ce sistemul lor imunitar este conceput să facă. Copiii au o mulțime de celule T (imunitate celulară) care sînt capabile să recunoască tot felul de agenți patogeni noi, în timp ce persoanele în vîrstă depind mai mult de amintirile noastre imunologice. Nu sîntem la fel de capabili să răspundem la un agent patogen nou, așa cum pot copiii, adaugă imunologii americani.

Dintre cei 47 de copii din studiu, 16 au fost tratați la Centrul Medical Irving al Universității Columbia pentru MIS-C și 31 de copii de vîrste similare au dat rezultate pozitive pentru virus după ce au vizitat centrul medical pentru tratamentul altor afecțiuni. Jumătate dintre copiii fără MIS-C nu prezentau simptome COVID-19. Cei 32 de adulți din studiu au variat de la pacienții grav afectați admiși la spital la cei cu boli mai ușoare care și-au revenit acasă.

One thought on “Copiii produc anticorpi diferiți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.