Te-am plăcut demult, te iubesc acum

Dragă “Samariteanca”, îţi citesc poveştile de dragoste de cînd eram fetiţă mică şi nu am crezut că va veni timpul să te deranjez cu vreo problemă de a mea. Dar am nevoie de un sfat.

În curînd voi împlini 16 ani, nu sînt mare, dar nici mică nu-s. Acum cîţiva  ani mi-a plăcut un băiat cu trei ani mai mare. Este blond, cu ochi albaştri şi gropiţe în obraji. Un băiat frumos, care mi-a plăcut.

În tot acest timp am fost prieteni, el întîlnindu-se cu o prietenă de a mea. Ea ştiind că-mi place de el. Au fost împreună timp de un an de zile, după care el a părăsit-o, că nu-i mai plăcea. Am renunţat la el pentru ea, dar să se întoarcă timpul n-aş mai face-o. El a fost plecat o perioadă, după care a revenit. Mai venea prin sat, dar nu-i ştiam motivul, nu este din acelaşi sat cu mine. Întorcîndu-se, m-am îndrăgostit de el, că-mi făcea curte şi era un băiat frumos. Venind într-o seară (care era şi ultima), mă bucurasem nespus de mult, dar mă şi întristasem cînd am aflat de ce. A zis că trebuie să plece departe, peste hotare, şi vrea să-şi ia rămas bun. Iarăşi nu am avut noroc să fim împreună. În seara aceea am „sărbătorit” plecarea lui, să nu zică că nu-l stimez. Desigur aveam ceva tărie în cap, dar ştiam amîndoi ce zicem şi ce facem. Mi-a zis că eu sînt de vină de ceea ce s-a întîmplat cu prietena mea, că l-am împins în braţele ei. Mi-a spus că în toţi aceşti ani i-a plăcut de mine. Am rămas şocată de vorbele lui. Am crezut că rîde de mine, că nu-s eu pentru el. Unui băiat atît de frumos să-i placă de mine!? A zis că de multe ori s-a pornit să-mi spună totul, dar eu mă distram cu cineva şi niciodată nu eram singură. Îl ascultam şi îmi curgeau lacrimile, şi lui îi sclipeau ochii, dar se reţinea. În seara aceea am discutat pînă în zori şi am înţeles că îl iubesc şi că mă iubeşte. Dar am două probleme: el are o prietenă la care-i este greu să renunţe, dar o va face. Eu, însă, am o prietenă ce s-a întîlnit cu el şi dacă află, va fi distrusă. Pe cine să aleg? Pe el, că-l iubesc mult de tot, sau pe ea? Vreau să le adresez amîndurora cîteva cuvinte.

Ai fost şi-mi eşti prietenă. Te rog să mă înţelegi, îl iubesc cu adevărat şi de această dată nu doresc să-l pierd din nou. Înţelege-mă, te rog.

Andrei, te-am plăcut demult, te iubesc acum. Sper să înfruntăm toate greutăţile împreună. Acum eşti plecat, dar fii sigur că te voi aştepta cum ţi-am promis şi cum am făcut-o pînă acum. Te iubesc mai mult decît pot spune în cuvinte.

Olguța, 15 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.