S-a încropit de un guvern: fețe noi, dar… vechi sînt toate

 

Oarecum repejor și fără mult tam-tam, săptămîna aceasta, ne-am ales cu un guvern relativ înnoit, dat fiind faptul că cel puțin trei din cinci miniștri au mai fost cîndva miniștri. S-a întîmplat după ce miniștrii democrați au fost ușurel debarcați. Ei voiau să fie debarcați imediat după alegeri.  Dar, pentru că oricum pleacă, să plece pînă la, au hotărît cei de la guvernare. Mă rog, au ei calculele lor.

 

Biroul pentru Reintegrare va fi condus de viceprim-ministrul Olga Cebotari, care a activat pînă în prezent ca reprezentant al Guvernului în Comitetul CSI. Prim-ministrul i-a urat succese în îndeplinirea sarcinilor trasate în domeniul reintegrării.

 

Lilia Pogolșa a fost prezentată echipei Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Premierul a salutat curajul doamnei ministru de a veni la cîrma MECC în această perioadă, specificînd faptul că, în pofida anului dificil pe care-l traversăm, ministerul a reușit să vină cu mai multe schimbări și să facă față tuturor situațiilor generate de pandemie.

„Toate lucrurile frumoase și necesare începute în învățămînt și în cultură trebuie să aibă continuitate. Sînt sigur că veți reuși să faceți asta, mai ales că aveți alături o echipă tînără și profesionistă”, a subliniat prim-ministrul.

Anatol Usatîi a revenit la cîrma Ministerului Economiei și Infrastructurii. Premierul l-a îndemnat să continue proiectele începute, asigurîndu-l de susținerea deplină din partea echipei guvernamentale.

Ulterior, premierul a făcut prezentările de rigoare a ministrului Aurel Ciocoi, care a preluat conducerea MAEIE. Premierul a menționat că sarcinile îi sînt bine cunoscute ministrului pentru că a condus acest minister anterior. „Sînt sigur că veți depune tot efortul pentru a promova politica externă a Republicii Moldova așa cum își dorește poporul țării. Sarcina primordială este organizarea conformă a votului în străinătate. Știu foarte bine ce dificultăți au fost întîmpinate în turul I de scrutin. Obiectivul trasat este ca fiecare cetățean care dorește să-și exercite dreptul de vot să aibă această posibilitate”, a declarat premierul.

La Ministerul Apărării, premierul l-a prezentat echipei pe generalul Victor Gaiciuc, care a revenit la șefia Ministerului Apărării. ”Venim cu toată încrederea că Armata Națională, sub conducerea lui Victor Gaiciuc, va continua să fie un pilon al moralității și dragostei față de Patrie”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.