Vaccinarea contra COVID-19 pentru UE

Comisia Europeană (CE) a prezentat principalele elemente care trebuie luate în considerare de către statele membre în ceea ce privește strategiile lor de vaccinare împotriva COVID-19. Într-un comunicat al CE se menționează că toate statele membre vor avea acces la vaccinurile împotriva COVID-19 în același timp, în funcție de dimensiunea populației. Numărul total de doze de vaccin va fi limitat în cursul primelor etape de desfășurare și înainte ca producția să poată fi intensificată. Prin urmare, comunicarea oferă exemple de grupuri prioritare neclasificate care trebuie avute în vedere de către țări atunci cînd vaccinurile împotriva COVID-19 vor fi disponibile, inclusiv: lucrătorii din unitățile de asistență medicală și din unitățile de îngrijire pe termen lung, persoanele cu vîrsta de peste 60 de ani, persoanele care sînt expuse în mod deosebit riscurilor din cauza stării lor de sănătate, lucrătorii care asigură servicii esențiale, persoanele care nu pot practica distanțarea socială, grupurile dezavantajate din punct de vedere socio-economic.

Statele membre trebuie să asigure, printre altele, capacitatea serviciilor de vaccinare de a livra  vaccinurile împotriva COVID-19 inclusiv personal calificat și echipamente medicale și de protecție, un acces ușor și la prețuri accesibile la vaccinuri pentru populațiile-țintă, desfășurarea de vaccinuri cu caracteristici și cu nevoi de depozitare și de transport diferite, în special în ceea ce privește lanțul frigorific, precum și capacitățile de transporturi răcite și de depozitare la rece și comunicarea clară a beneficiilor, a riscurilor și a importanței vaccinurilor împotriva COVID-19 pentru a cîștiga încrederea publicului.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene este de părere că un vaccin sigur și eficace reprezintă cea mai bună șansă pentru a învinge coronavirusul și pentru a ne întoarce la viața noastră normală. Ne-am străduit din răsputeri pentru a încheia acorduri cu companiile farmaceutice pentru a asigura accesul la viitoarele doze de vaccin. De acum înainte, trebuie să ne asigurăm că, odată ce va fi descoperit un vaccin, sîntem pe deplin pregătiți să-l desfășurăm. Cu ajutorul strategiei noastre de vaccinare, sprijinim statele membre ale UE să-și pregătească campaniile de vaccinare: care sînt persoanele care trebuie vaccinate, cum să se realizeze o distribuție echitabilă și cum să se asigure protecția celor mai vulnerabile persoane. Dacă vrem ca vaccinarea noastră să aibă succes, acum este momentul să ne pregătim.

2 thoughts on “Vaccinarea contra COVID-19 pentru UE

  1. Thank you for sharing excellent informations. Your web site is very cool. I’m impressed by the details that you¦ve on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and just couldn’t come across. What a perfect web site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.