Călătoria în timp și pandemia de coronavicrus

Oamenii de știință australieni susțin că au rezolvat un paradox logic și au analizat posibilitatea unei călători în timp pentru a opri pandemia. O lucrare a Universității din Queensland, realizată de studentul la științe avansate Germain Tobar și de profesorul său, fizicianul Fabio Costa, detaliază dovezile matematice complexe care arată că o persoană ar putea călători înapoi în timp liber fără a crea paradoxuri. Cel mai faimos paradox al călătoriilor în timp este paradoxul bunicului, care întreabă ce s-ar întîmpla dacă ai călători înapoi în timp și ți-ai ucide propriul bunic. Dacă îl omori, vei înceta să mai exiști, dar dacă încetezi să mai exiști, atunci nu ai existat niciodată pentru a-l ucide.

Consensul științific cu privire la paradoxurile călătoriei în timp este că, chiar dacă ați putea călători înapoi în timp, nu ați putea schimba nimic despre trecut, pentru a vă asigura că nu apare un paradox.

Cercetătorii folosesc exemplul unei persoane care călătorește înapoi în timp pentru a opri pandemia de coronavirus. Conform consensului anterior, ei nu ar fi capabili să oprească „pacientul zero” din a contracta virusul, deoarece acest lucru ar elimina necesitatea ca aceștia să călătorească mai tîrziu în timp.

Un paradox, evenimentele se vor regla întotdeauna pentru a evita orice inconsecvență.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.