Gesturi umanitare. Israelul a făcut o donație de echipamente individuale de protecție

 

 

În cadrul măsurilor de susținere a autorităților Republicii Moldova în lupta cu răspîndirea noului tip de virus, Statul Israel continuă să ofere asistență centrelor medicale din țară.

De curînd, președintele Comunității Evreiești din Republica Moldova, Alexander Bilinkis, a transmis încă un lot de ajutor umanitar. Echipamentele individuale de protecție, inclusiv peste 7000 de salopete, ecrane și măști, au fost primite de către Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Asistența a fost acordată de către Statul Israel cu sprijinul Ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Statului Israel în Republica Moldova, Eliav Belotserkovsky.

În timpul celui de al doilea val al pandemiei, care a declanșat deja o creștere considerabilă a cazurilor de infectare cu Covid-19 în întreaga lume, este deosebit de important să ne sprijinim reciproc și să depășim una dintre cele mai mari provocări epidemiologice din istorie. Prin urmare, reprezentanții diplomatici ai Statului Israel și liderii Comunității Evreiești din Republica Moldova și-au concertat eforturile pentru susținerea grupurilor vulnerabile ale populației și a centrelor medicale.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, care a devenit beneficiarul acestei donaţii de echipamente, oferă asistență urgentă la etapa de prespitalizare și servicii pentru transportul pacienților către instituțiile medicale. Prin natura activității lui, o sarcină mare în timpul crizei epidemiologice revine lucrătorilor Centrului, iar această asistență este foarte oportună.

Directorul Centrului, Boris Golovin, a mulțumit Statului Israel și Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar, Eliav Belotserkovsky, pentru sprijinul și asistența în consolidarea sistemului de sănătate într-o perioadă atît de tensionată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.