Spray nazal care reduce dezvoltarea coronavirusului

Compania australiană de biotehnologie Ena Respiratory a anunțat că un spray nazal pe care îl dezvoltă pentru a îmbunătăți sistemul imunitar uman și pentru a combate răceala obișnuită și gripa a redus semnificativ dezvoltarea coronavirusului într-un studiu recent efectuat pe animale.

Un recent studiu ecetuat pe animale de laborator a arătat că produsul denumit INNA-051, care ar putea fi utilizat în completarea vaccinurilor, a redus virusul cu pînă la 96%, au anunțat cei de la compania în acuză. Studiul a fost condus de agenția guvernamentală britanică Public Health England.

 

Cei de la Ena Respiratory au spus că vor fi gata să testeze INNA-051 pe om în mai puțin de patru luni, sub rezerva unor studii de toxicitate și a aprobării autorităților de reglementare.

Compania Ena Respiratory a strîns 11,7 milioane de dolari australieni (8,24 milioane de dolari SUA) pentru dezvoltarea sprayului. Investitorii includ firma de capital de risc Brandon Capital Ltd, guvernul federal australian, fondurile de pensii și compania d ebbiotehnologie CSL Ltd.

Mai multe companii din întreaga lume încearcă să dezvolte un vaccin împotriva coronavirusului. Australia a încheiat acorduri cu unele companii care investesc miliarde pentru asigurarea potențialelor vaccinuri pentru COVID-19, care deja a ucis peste un milion de oameni din întreaga lume.

Australia a raportat pînă acum 875 de decese și puțin peste 27 de mii de cazuri de coronavirus, cee ce este mult mai puțin decît în alte țări dezvoltate.