Precipitaţiile abundente au făcut ravagii în mai multe localităţi

Angajaţii Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă sunt alertaţi în mai multe localităţi din ţară pentru a interveni la lichidarea consecinţelor ploilor abundente. Potrivit subdiviziunilor teritoriale ale IGSU, ei sunt mobilizaţi pentru pomparea apei din mai multe gospodării din localităţile Tomai, Covurlui, Tochile – Răducani şi Cuporani din raionul Leova, dar şi localitatea Fetiţa, raionul Cimişlia.

În oraşul Cimişlia, salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din Liceul Teoretic Ion Creangă, iar în localitatea Fetiţa a aceluiaşi raion angajaţii IGSU au efectuat aceleaşi lucrări în şapte gospodării particulare.

Potrivit informaţiilor operative, precipitaţiile au deteriorat două poduri din localitatea Tochile – Răducani, iar mai multe grădini au fost înnămolite în satul Colibabovca, raionul Leova.

Intervenţia urgentă a salvatorilor are loc şi în oraşul Comrat, unde mai multe porţiuni de drum local sunt afectate de ploi.

În UTA Găgăuzia, angajaţii IGSU intervin în 25 de situaţii pentru lichidarea consecinţelor ploilor abundente.

În capitală, pe strada Uzinelor nr.142, pompierii au evacuat peste 1000 litri de apă care se scurgeau într-un magazin alimentar şi au fost evacuate două persoane.