Șeful ANSP, Nicolae Furtună, și-a anunțat demisia

Premierul Ion Chicu l-a convocat astăzi într-o ședință pe directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în cadrul căreia Nicolae Furtună și-a anunțat demisia. Asta după ce șeful statului, Igor Dodon, dar și mai multe persoane publice, i-au cerut acest lucru, după declarația făcută aseară în cadrul unei emisiuni despre persoanele răpuse de noul tip de coronavirus. „Pandemia de Covid-19 a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”, a spus Furtună.

Premierul Ion Chicu l-a convocat, astăzi, într-o ședință pe directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în cadrul căreia Nicolae Furtună și-a anunțat demisia.

Totodată, Nicolae Furtună a raportat starea de lucruri din cadrul ANSP privind proiectele demarate și care necesită a fi continuate, dar și problemele stringente cu care se confruntă. S-a mai discutat și despre evoluția situației epidemiologice în țară, despre stocul de echipament disponibil și capacitățile sistemului medical de a face față pandemiei.