Igor Dodon, despre soarta coaliției PSRM-PDM și întrevederea Sandu-Filip

Igor Dodon este de părerea că în următoarele săptămâni se va decide soarta actualei coaliții de guvernare PSRM-PDM. Potrivit lui, în cazul în care se va constata că nu există cel puțin 51 de voturi în Parlament pentru susținerea Guvernului, vor fi inițiate discuțiile cu privire la dizolvarea Legislativului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Vorbind despre întrevederea PSRM-PDM din 1 septembrie în Parlament, Dodon a spus că unul dintre subiectele discutate a fost, inclusiv, soarta coaliției de guvernare.

Am discutat mai multe subiecte, ceea ce ține de agenda Guvernului, Parlamentului. Evident că am discutat și despre majoritatea parlamentară. Vă aduc aminte că atunci când a fost creată, am avut 36 socialiști și peste 20 de democrați. Acum avem 37 socialiști și 11 democrați. Întrebarea care vine de la sine: Ce facem mai departe cu această coaliție? Eu îmi doresc o coaliție stabilă, să putem vota legile pe care le înaintează Guvernul”, a spus el.

El a precizat că, la moment, în coaliție sunt 48 de deputați: „De aceea, la această întrebare trebuie să răspundem în timpul apropiat – putem să menținem mai departe majoritatea parlamentară, o menținem, dar dacă nu putem – spunem sincer oamenilor că acest parlament trebuie dizolvat și mergem la alegeri parlamentare anticipate”.

Referindu-se la întrevederea din 3 septembrie de la Parlament dintre Pavel Filip și Maia Sandu, Dodon a spus că liderii PDM și PAS „sunt băieți mari” și „pot să se întâlnească în Parlament, unde doresc”.

Nu văd nicio problemă. Consider că este corect să existe dialog între toți. Ce au discutat? Demisii sau nu? Fiecare partid își face agenda sa și își estimează riscurile”, a precizat liderul informal al PSRM.

La fel, Dodon a venit și cu un mesaj în adresa Maiei Sandu să renunțe la acuzațiile în adresa sa.

Campania o să se finalizeze și o să fiți nevoiți să vă așezați și să discutați. Maia Sandu o face acum pe marea luptătoare anti-Dodon. Dar cu cine după alegeri anticipate, pe care noi la sigur o să le provocăm, o să trebuiască să te așezi și să discuți? Cu Șor? Sau cu Usatîi să faci majoritate parlamentară, stimată doamnă? Altă soluție nu va fi, uitați-vă la toate sondajele. O să trebuiască să veniți, să ne așezăm cu socialiștii, să găsim limbă comună. Atunci pentru ce turnați tot acest venin?”, a precizat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.