Deschiderea fără control este o reţetă pentru dezastru

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că nici o ţară nu se poate „preface” că s-a încheiat pandemia COVID-19 şi spune că o relaxare a restricţiilor prea devreme ar fi dezastruoasă.

Directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că ţările trebuie să aibă „control” asupra virusului înainte de a încerca să repornească economiile.

„Cu cît ţările au mai mult control asupra virusului, cu atît mai repede se pot deschide”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Nicio ţară nu poate pretinde că s-a încheiat pandemia.. Realitatea este că acest virus se răspîndeşte foarte uşor. Deschiderea fără control este o reţetă pentru dezastru. Vrem să vedem copiii că se întorc la şcoală şi oameni care se întorc la locul de muncă, dar vrem să facem asta în siguranţă, susține înaltul oficial de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Dacă ţările sînt serioase în ceea ce priveşte deschiderea, atunci trebuie să fie serioase şi în ceea ce priveşte suprimarea transmisiei şi salvarea vieţilor, a mai spus oficialul, subliniind în încheiere că acest lucru poate părea un echilibru imposibil, dar nu este. „Se poate face şi s-a făcut”, a conchis şeful OMS.