Chicu, după ședința cu liderii statului: AIPA a procesat primele dosare pentru alocarea celor 1500 de lei/hectar pentru agricultori

AIPA a procesat primele dosare pentru alocarea celor 1500 de lei/hectar pentru agricultorii care au avut pierderi din cauza secetei. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Ion Chicu, în briefingul săptămânal după ședința cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi. Chicu a îndemnat agricultorii să depună dosarele în acest sens.

De asemenea, Ion Chicu a venit și cu unele modificări ce vor fi adoptate pentru agricultori.

„Am elaborat acel pachet de modificări legislative, care țin de agricultură. Este vorba de proiectul de lege ce prevede rambursarea TVA-ului acumulat de agricultori, cu scopul de a achita plățile fiscale aferente salariul și impozitului funciar. Al doua parte a proiectului este subvențonarea dobânzilor la credite luate de către agricultori, nu doar cele noi, dar și cele vechi credite.

De asemenea, dacă vorbim de TVA, este vorba de simplificarea mecanismului, care permite agricultorilor să beneficieze de acest TVA, fără ca să achite bani nimijlocit. De asemenea, este supus moratoriu asupra controalelor fiscale pentru agricultori. Și alt element, este posibilitatea ca Camera de Comerț și Industrie să le elibereze certificat de forță majoră, care în unele situații pot fi folosite în relațiile cu agenții economici și furnizorii”, spune Chicu.

Acest proiect urmează să fie votat în ședința din 4 septembrie.

One thought on “Chicu, după ședința cu liderii statului: AIPA a procesat primele dosare pentru alocarea celor 1500 de lei/hectar pentru agricultori

Comments are closed.