Apropo de Primăria Chișinău city

Am îndrăznit s-o iau pe scurtătură, pe o carare uscată din parcul Valea Trandafirilor, 50 de metri mai la deal de pretențiosul restaurant Capitoles care, cică a fost într-un timp sub înaltul patronaj al liberalilor. Patroni și patroane. Nu avem însă treabă cu liberalii, avem treabă cu javrele, în cel mai direct și periculos sens al cuvîntului, apropo de Primăria Chișinău city.
Dau să intru cum vă ziceam pe cărare. Și-mi veni în cale cîteva cățele, toate pornite cu vrăjmășie să-mi încolțească tarso-metatarso. Taie poala și fugi, tataie. Ceea ce am și făcut împreună cu puiul meu.
Pe aleea centrală, o mămică își plimba puiul ei în cărucior. Ne-a văzut un pic vineți pe figură (dar încă nu apucasem să facem pe noi) și ne-a luat la sfat, în rusește:
– Aaa, nu sunteți de aici, nu știți. Pe acolo nu mergeți, e periculos. Noi de-acu știm și nu ne băgăm. Nimeni nu merge pe acolo. Aveți grijă, chiar e periculos. Mai la deal, către strada Melestiu, mai este o cărare pe de-a dreptul. Nici pe acolo să nu mergeți că tot cîinii au ocupat și-s foarte răi. Multe au fătat, au căței și sar la oameni. Aici pe strada nu atacă, iar dacă treci mai încolo, pe teritoriul lor, e jale.
– Mulțumesc, am înțeles, nu ne băgăm.
Dincolo de bagicureală de rigoare care, în asemenea situații, vrei nu vrei trece involuntar prin cap, bag mesajul către cei de la pretura Botanica, dar și tuturor celor care se consideră măcar o țără responsabili de leafa ridicată lunar și pe card și care oscilează bine-mersi în jurul sumei de 15 mii. Hai, bă, chiar am ajuns cîinii să ne facă legea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.