Lukașenko anunță că nu cedează presiunilor și nu va admite organizarea de noi alegeri prezidențiale

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a anunţat luni că nu vor avea loc noi alegeri prezidenţiale, în pofida solicitărilor opoziţiei şi a protestelor antiguvernamentale din întreaga ţară,

Lukașenko a ieșit luni, 17 august 2020, în fața muncitorilor de la uzina de tractoare Minsk (MZKT), care sunt în grevă.

Potrivit portalului Tut.by, Lukașenko a fost întâmpinat de lucrători, care au cerut alegeri corecte: „Vorbiți despre alegeri incorecte și vreți să organizez alegeri corecte?” – „Da!” – „Vă răspund la această întrebare. Am organizat alegeri. Până nu voi fi omorât, nu vor fi alte alegeri”, a răspuns președintele belarus.

Potrivit agenției de stat Belta.by, liderul de la Minsk a declarat : Nu ar trebui niciodată să vă aşteptaţi să fac ceva sub presiune. Nu vor avea loc (noi alegeri)”.

Amintim că astăzi, candidata opoziţiei la recentele alegeri prezidenţiale din Republica Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a declarat că este gata să conducă Belarus și a cerut organizarea de noi alegeri corecte.

Alegerile prezidențiale din Belarus au avut loc la data de 9 august 2020.

Potrivit CEC din Belarus, Lukașenko a câștigat peste 80% din voturi. După anunțarea rezultatelor votării, în Belarus au început proteste masive, care au avut loc pentru a noua zi.