Un deputat socialist a cerut ANI și Procuraturii să verifice averea lui Iurie Reniță

Deputatul socialist Vlad Batrîncea a solicitat Procuraturii și ANI să verifice averea deputatului Platforma DA, Iurie Reniță. Socialistul susține că Iurie Reniță nu a realizat nici un venit sub formă de plăți salariale și/sau îndemnizații și/sau dividende pe parcursul anului 2018.

„Singurele surse de venit indicate pentru acest an sunt din dobândă și pensie, iar suma totală anuală este de 36 de mii de lei, adică 3 mii de lei pe lună. Analiza sumelor indicate în depozitele bancare (peste 400 de mii de lei, peste 17 mii de euro și 3500 de RONI) arată că acestea nu s-au diminuat în 2018, ceea ce ajungem la concluzia că familia deputatului Iurie Reniță a trăit cu doar trei mii de lei pe lună”, a scris Batrîncea pe pagina sa de Facebook.

„Asta înseamnă că Iurie Reniță a avut și alte surse de venit, pe care nu le-a declarat, adică a ascuns sursele oficiale de venit. Care sunt aceste surse, cât de legale sunt ele, vor stabili inspectorii de la Agenția Națională de Integritate și procurorii. Astăzi m-am adresat cu solicitări atât la ANI, cât și la Procuratura Generală, ca să verifice această „conservă a lui Plahotniuc”.

O altă încălcare depistată de Bătrîncea este nedeclararea, până în 2016, a unui cont bancar deschis încă în 1999. Mai mult, în declarațiile de avere, deputatul Reniță nu indică anul când au fost deschise aceste conturi în băncile din Republica Moldova, România și Belgia”, susține socialistul.