Păzea! Genocid pentru 80 de mățe vagaboande

Sămbăta viitoare nu va fi pur și simplu a treia sămbătă din august, ci Ziua internațională a animalelor fără adăpost. Treaba-i sensibilă. La o adică, poate fi și bănoasă, adica în proiect. Chestiunea n-a fugurat pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Securitate de săptămăna aceasta, dar a trezit un foarte mare interes în sufletele jăloase de la Primărie.
Asta pentru că este o înștiințare foarte la temă din partea municipalității noastre. Demult n-am avut o așa știre bună. Direcția generală locativ-comunală și amenajare, în colaborare cu clinicile veterinare din Chișinău (vreo 12 în total), va organiza sterilizarea gratuită a 80 de pisici comunitare. Deci, vor fi prinse 80 de mățe (posibil și motani, nu se specifică) cărora li se va distruge puterea de procreare, adica fără urmașii urmașilor lor…asta cum ar veni – ultima generație de mățe nespălate, puricoase și vagaboande. Primăria este ferm hotărătă în intenția nobilă de a lua niște măsuri pentru împiedicarea fătatului ulterior necontrolat, neplanificat și nenumărat. Cu alte cuvinte, va fi sămbăta genocidului pentru animalul domestic carnivor din familia felidelor, cu corpul suplu, acoperit cu blană deasă și moale de diferite culori, cu capul sferic, botul foarte scurt, ghearele retractile și ascuțite, adica mățele noastre toate ajunse vădăni în stradă și pe acoperișuri, acolo unde urlă necontenit, mai ales în martie-aprilie, cu ochii duși peste cap. Cele 80 nu vor mai chiui într-o veselie, le va fi în cot de luna martie, de corniș și de acoperiș. Am înțeles că proiectul nu se înscrie în șirul de evenimente consacrate Zilei Independenței de pe 27 august, dar nici amnistie nu se anunță.
În cadrul acțiunii sunt invitați să participe oameni care locuiesc în curți de bloc, unde sunt pisici fără adăpost sau cei care nu-și pot permite cheltuieli suplimentare. Așadar, ni se cere să participăm la acest genocid, care și cum poate. Cine are laț să vină cu lațul, cine are căpcăni – și astea sunt bune.
Urmează partea organizațională a proiectului «Tăierea prin-prejur 80”. De data aceasta exterminarea se va face și online. Fiți atenți! Persoanele interesate de servicii gratuite pentru sterilizarea pisicilor vagaboande se pot înscrie online, completând următorul formular: https://clck.ru/QDoLm.
După înregistrarea prealabilă în format online, fiecare voluntar sau curator va primi adresa clinicii veterinare și numărul de telefon, pentru programare și sterilizarea animalelor.
Acțiunea este organizată de Secția controlul protecției animalelor din cadrul Direcției generale locativ-comunale și amenajare și prevede sterilizarea doar a pisicilor fără adăpost, prin oferirea a două servicii gratuite per persoană.
Clinicile veterinare partenere ale proiectului sunt: Intona SRL, Nags vet, VetExotica, Clinica Veterinară Vet-Life, AnVet Clinică Veterinară, Grădina Zoologică Chișinău, Doctor Vet Moldova, ALEX VET Servicii Veterinare MD, Ciavdar Grup, Clinica veterinara Esculap-Vet Vasile Buza, Dog Club.
V-am spus tot ce am știut la ora aceasta despre viitorul apropiat a celor 80 de mățe vagaboande și nefericite din Chișinău. Despre căt costă «afeora», chiar nu știu nimic.
Data viitoate poate vă vom spune despre soarta miilor de vagabonzi din Chișinău, din familia ăstora cu două picioare, ambele parțial urinate.