O plimbărică traumatologică prin parc

 

 

Era nevoie de o comoție cerebrală și de cîteva fracturi de oase, ca să apară în prim-plan și problema propriu-zisă. Prin unele parcuri, plimbatul devine periculos. Nimeni, nici o administrație municipală nu a putut lupta cu acei care pun, noaptea, gherete pe unde apucă, în special pe aleile parcurilor. Seara nu-i, iar dimineața – opa! este, pe patru roti, gata ancorată. Adusă cu Jeep-ul, chiar dacă Jeep-ul n-are voie să intre în parc – atenționează semnul respectiv. Sînt și camere de luat vederi, dar cine să se uite ce au filmat aceste camere, cînd toată suflarea luptă cu Covid-ul.  Vîjîie încolo-încoace o mulțime de polițiști, pe biciclete date de americani, dar ei, polițiștii, sînt atît de blînzi, atît de buni la suflet…pe ei tare îi doare situația deplorabilă din domeniul HORECA. Cînd răsare o gheretă, trecătorii o filmează imediat și o pun pe rețele. Pe la hăt o amiază, vine omul de la pretură, tună și fulgeră, după care descărcare  butca, într-un tîrziu, dispare. Peste alte cîteva zile însă, ghereta răsare  în altă parte. Și această fugăreală durează pînă trece vara. Cît a mai rămas?! Nu știm ce face proprietarul ca să dreagă busuiocul, dar butca lui, pînă la urmă, obține o viză de flotant în parc. Probabil, o fi avînd omul putere de convingere. Că ce altceva?!

 

  • Luni-disdedimineață, primarul Ion Ceban, la ședința operativă, a fost foarte operativ, venind cu o reacție în legătură cu accidentarea gravă a fetiței de cinci ani în parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica al capitalei. Edilul a cerut să fie luate măsuri în parcurile mari, astfel încât situațiile de acest gen să fie evitate. „Să delimităm unde e voie și unde nu, foarte clar, bandă separată, alee separată, iar cei care se deplasează cu viteză excesivă să fie sancționați”, a spus Ceban.

 

  • „Nu este pentru prima dată, nici la Valea Morilor și nici la Valea Trandafirilor; au mai fost cazuri, oamenii nu doar practică sporturi, dar fac și raliuri, se întrec la viteză și, în consecință, avem traumatisme serioase în rîndurile  cetățenilor. Rog să se intervină în parcurile mari, ca aceste lucruri să se reducă, să vedem unde permitem și delimităm unde se poate și unde nu, foarte clar: bandă separată, alee separată, iar cei care se deplasează cu viteză excesivă să fie sancționați”, a precizat Ceban în cadrul ședinței de luni a Primăriei. Micuța a fost lovită de un biciclist, care a fost lăsat să plece după ce și-a cerut scuze pentru cele întîmplate. „Mi-aș dori foarte mult ca fetița mea să fie ultimul copil, ultimul om care să fi avut de suferit în asemenea circumstanțe”, a spus mama copilei.

Mama fetiței a decis să facă public acest caz din motiv că acesta nu ar fi unicul de acest gen, spune ea. „Problema deplasării neregulamentare și cu viteză excesivă a bicicliștilor și accidentele produse din cauza lor devin tot mai multe și tot mai grave. Mai ales acum, în perioada carantinei, cînd copiii noștri nu frecventează grădinița, iar majoritatea activităților educative pentru copii în această perioadă sînt interzise”, a menționat ea.

 

 

  • Primarul încă n-a aflat că pe aleea principală din Valea Trandafirilor stau parcate, în așteptarea clientului minor, sute de drandulete, niște urîțenii din fiare și plastic, cărucioare grele și periculoase, care pun stăpînire pe întreg spațiul de agrement. La o parte, vine cotiga peste tine!  40 de lei 15 minute. 50 de lei jumătate de oră. Hai, copile, dă din pedale, că avem un business de făcut. Fii atent, nu da în oameni, că după asta îl pui pe primar să se îngrijoreze și să facă declarații de îmbunătățire a situației în ansamblu.

 

  • Ceva mai la deal, tot în Parcul Valea Trandafirilor, avem o extraordinară zonă de agrement – havuz musical, Rapsodia primăverii, Doga, Hai la Hora din Moldova, selfy-uri, raci. Ieftin. Gata fierți, din culioc. Roșii, sărăței. Se cumpără? D”ap”cum!

4 thoughts on “O plimbărică traumatologică prin parc

  1. I feel this is among the such a lot vital information for me. And i am satisfied reading your article. But want to observation on some general issues, The site style is great, the articles is actually great : D. Excellent task, cheers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.