Moțiunea a căzut. Guvernul Chicu rămâne în funcție

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a căzut, după ce nu a întrunit numărul de voturi în Parlament. Astfel, Guvernul Chicu rămâne în funcție. Astfel, pentru demiterea Executivului au votat 46 de deputați.

În discursul său, premierul a menționat că Executivul face tot posibil ca să nu fie deteriorată situația din țară. „Ca om, încerc să înțeleg ce au văzut cetățenii la TV. Ne-au văzut pe noi, floarea națiunii. Să ne fie rușine, pentru tot ce am făcut azi aici”, a precizat Chicu înainte de votul deputaților.

Biroul permanent al Parlamentului a decis, în această dimineață, că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului urma a fi dezbătută de către deputați astăzi, începând cu ora 14.00.

Pe 14 iulie, Platforma DA a semnat o nouă moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern și a cerut colegilor de la PAS să le urmeze exemplul. A doua zi, Maia Sandu și Pavel Filip s-au întâlnit, pentru a discuta despre situația politică din țară și moțiunea înaintată de Platforma DA. Filip a declarat că „schimbarea nu poate fi făcută cu ajutorul unor deputați corupți și traseiști, care au fost scoși ilegal cu bani grei din PD, de către grupările Candu și Șor. Cu atât mai mult, atât PAS, cât și PPPDA, s-au angajat în Parlament să nu voteze niciun guvern cu deputații corupți și au condamnat traseismul politic”. Totodată, liderul democraților a precizat că nu crede în altruismul celor din Pro-Moldova, care au declarat că vor susține moțiunea Platformei DA

La scurt timp, PAS a anunțat că va susține moțiunea împotriva Guvernului Chicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.