Iar cel moldovan și cu cel gay. Nervii unui tînăr creștin-ortodox din Italia

Un tînăr cetățean al Republicii Moldova a-ncurcat-o rău de tot în Italia. În vîrstă de 19 ani, dar uite ce dă din el, a ajuns să ne facă de tot rîsul în Europa, a ajuns „pericol social” al peninsulei. Pentru ce, pentru niște netradiționaliști nevinovați și  pașnici. Băiatul ăsta, creștin-ortodox fiind, a fost învinuit că a agresat un cuplu de gay la gara Vernazza, în Cinque Terre, în timp ce așteptau trenul. Stăteau ei și așteptau pașnic trenul, cînd colo, apar ăștia doi de mînuță.

Cazul a ajuns în presa italiană, cum să nu ajungă dacă e un subiect de interes major, un puști este  pericol social.

Potrivit publicației Il Primato Nazionale, incidentul s-a întîmplat  joi, 2 iulie. Cei doi bărbați gay, tot tinerei, de 30 de ani, care locuiau la Bologna, așteptau trenul în gara din parcul național italian Cinque Terre. Moldoveanul, care era împreună cu alți patru amici, toți cinci creștini-ortodocşi botezați, a observat că cuplul se giugiulea pînă se săruta. Aoleu, s-a-nceput….  Tînărul s-a apropiat de ei și, vădit deranjat, pentru început, a lovit cu insulta verbală, nu prea civilizat, dar strict orală. Bănuim că a utilizat și expresii din vocabularul rusesc. Nazionale nu dă detalii, ei n-au de unde ști bucățile care se potrivesc în asemenea cazuri din rusă. După insulta pregătitoare, a urmat violența propriu-zisă, tînărul nostru s-a repezit și l-a lovit pe unul dintre cei doi (haideți să le spunem bărbați) direct în față. Preț de cîteva minute, de jur împrejur de auzeau injurii moldo-ruso-italienești, cu pălmuielile de rigoare, ba unuia, ba altuia.

Tînărul moldovean  a sărit în primul tren care a venit și dus a fost spre La Spezia, un oraș din regiunea Liguria. Pe naiba, la ei, mai ales prin gări, totul se filmează. În scurt timp, a fost înhățat de către poliție, chiar la ieșirea din tren.

Autoritățile italiene au luat decizia de a-l expulza pe tînărul moldovean la scurt timp de la incident, însă acest lucru nu este deocamdată posibil. „În ciuda atacului, a cazierului judiciar și a problemelor de aflare illegală pe teritoriul italian (permisul de ședere expirat), zborurile spre Moldova nu au fost reluate, din cauza pandemiei de coronavirus, menționează sursa.

Între timp, poliția a dispus reținerea acestuia într-un centru de plasament și repatriere, unde moldoveanul a fost deja escortat.

Odată repatriat, acesta nu va mai avea voie să revină în Italia. El riscă să fie arestat pentru intrare ilegală pe teritoriul Italiei și întors la graniță.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.