Japonia a alocat un grant de 400 mii dolari pentru îmbunătăţirea echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naţionale

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov și directorul general al Agenției Japoneze de Cooperare Internațională (JICA) pentru Europa și Orientul Mijlociu, Sakamoto Takema au semnat astăzi, 14 iulie, Acordul de Grant pentru Proiectul de îmbunătățire a echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale între Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională.

Ministrul Igor Şarov a mulţumit Guvernului Japoniei pentru suportul constant oferit Republicii Moldova în domeniul educaţiei, culturii şi cercetării.

„Pandemia virusului Covid-19, a demonstrat necesitatea existenţei colecţiilor Bibliotecii Naţionale digitizate pentru a oferi accesul utilizatorilor în regim online. Astfel, proiectul de îmbunătăţire a echipamentelor de digitizare din cadrul Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova va contribui la digitalizarea şi prezervarea resurselor istorice, culturale şi de interes general ale ţării noastre disponibile în Biblioteca Naţională şi în instituţiile partenere. Implementarea acestui proiect va permite creşterea accesibilităţii la aceste resurse pentru cetăţeni prin îmbunătăţirea echipamentelor necesare digitalizării, indexării şi conservării resurselor, contribuind astfel la îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice”, a declarat oficialul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.