Ce-a fost în capul meu cînd am fost cu tine

Lavinia, 16 ani

Buna, Samariteanco! Îmi place mult rubrica ta, dar le compătimeam pe fetele ce-şi deschid sufletul în faţa ta. Încerc şi eu acele sentimente odată cu ele, însă n-am crezut niciodată că voi ajunge să-ţi scriu şi eu. Povestea pe care vreau să ţi-o prezint mă macină de mult timp. L-am cunoscut pe G. anul trecut. Nu ştiu cum s-a întîmplat de am început să mă întîlnesc cu el.

Aproape în fiecare seară mă gîndeam să-i spun că tot ce este între noi nu are sens şi că relaţia noastră s-a terminat, însă, nevrînd să-i rănesc sentimentele, nu i-am putut spune nimic. Nu-i plăceau prietenii mei şi-mi spunea întruna că prietena mea cea mai bună e o proastă şi că e umblată prin toate mîinile, ceea ce nu era nicidecum adevărat. Deşi era doar cu cîteva luni mai mare decît mine, multe seri venea beat criţă la mine cu mii şi mii de scuze şi explicaţii. Toţi prietenii lui mă plăceau, iar el, cînd mă aştepta la şcoală, li se lăuda ce fată bună sînt, frumoasă, blîndă, fără minusuri etc. Întotdeauna îmi spunea că o fată ca mine n-a mai întîlnit şi că fosta sa prietenă era o proastă şi o prăpădită.

Toate astea au durat o lună şi ceva, pînă cînd, într-o zi, prietena mi-a propus cîteva variante de a-l părăsi. Şi am făcut-o! Era cea mai fericită zi din viaţa mea! Acum vine la noi la şcoală şi cînd mă vede se uită lung, de parcă n-a mai văzut fete. Un prieten de-al lui, care mă place de multă vreme, mi-a spus că G. a plîns ca niciodată şi, dacă mă va vedea cu vreun băiat, va încerca să ne despartă.

Aş vrea să-i spun ceva: lasă-mă în pace să-mi trăiesc viaţa, aşa cum te las şi eu. Uf! Ce-a fost în capul meu cînd am fost cu tine?! Ai fost un eşec total! Nu-ţi crea singur probleme!

 

Te-am iubit, dar aş fi în stare să te uit!

Melisa, 16 ani

Scriu aceste rînduri ca să-mi descarc sufletul de energia negativă ce am acumulat-o de la tine.

Totul a început de la o privire, totul a fost ca o glumă, apoi parcă începea să prindă rădăcini adînci în inimă. Am deschis ochii şi nu mai erai. Ai zburat ca un vis scurt. Erai ca un basm, ca o poveste de dragoste. Dar aşa cum basmele nu sînt reale, aşa nici tu nu eşti şi nici n-ai fost. Vorbele tale au fost minciuni, faptele nişte falsuri, iar privirile prea viclene. Nu ştiu ce scop ai avut de la început, poate ai vrut să te distrezi sau să-ţi faci de cap prietenind cu mine, dar n-ai făcut bine ce-ai făcut. Să ştii că nu regret nimic, nici nu-mi pare rău că s-a terminat ce n-a fost şi nici nu începuse. Să fii tu primul care s-a comportat aşa. M-ai rănit foarte mult, dar a trecut. Şi zadarnic te bucuri că mă simt umilită. Tot ce-a fost, s-a terminat. Ce-a fost între noi a durat cît o clipire din ochi.

N-am să te rog să te întorci şi chiar de te vei întoarce nu te voi primi. Adio!