Sandu & Candu & miliardu

 

Săptămîna aceasta, Maia Sandu a fost hărțuită politic și de către Andrian Candu, la alt televizor, la Gonța Gheorghe. Domnul Candu parcă era un lider sîndicalist, înțolit colorat, cu subînțeles, el îi spune lui Dodon să plece și a scris mesajul pe propriul coș, al pieptului. Domnul Candu se-nvață a lupta mai ceva decît Ghimpu. Ghimpu toată viața a sucit mîna Moscovei, iar Candu vrea să răsucească mîinile bandiților. Nu, nu la Țuțu se referă, bandiți adevărați alde Chicu. După ce a plecat șeful lui, Candu îndeamnă să plece și șeful altcuiva. Abandon total. El, de fapt, crede că șeful lui nu a plecat, doar s-a îndepărtat puțin și lucrează de la distanță, iar șeful Dodon trebuie să plece ca formă biologică ce este. Și îi propune un pupic doamnei Sandu. Doamna Sandu știe că în politică, uneori, trebuie să-l pupi și pe cel mucos, dar nici chiar pe Candu. Chiar dacă e parfumat, are un miros politic insuportabil. Fetelor le plac bărbații transpirați, dar numai în cazul în care au un topor pe umeri.

Apropo de topor. Se pare că dl Candu și-a strecurat puțin gîtul sub lama toporului nord-american. Asta pentru că am auzit replica lui Andrian Candu pentru Ambasadorul SUA de la Chișinău, care a zis că sancționarea lui Plahotniuc a fost un exemplu al angajamentului Americii față de poporul moldovenesc în lupta împotriva corupției. Candu crede că astfel de declarații n-ar trebui să existe. Ar fi bine ca dl Candu să-l cheme pe Excelența sa la partid și să-i ceară socoteală mai serios.
Domnul Candu continuă să viseze roz-bonbon, lui i se arată că Maia Sandu va face un detașament de partizani cu Năstase, Candu și, la nevoie, cu Șor, ca să-l ardem la linguriță pe Dodon. Și după toată tananica asta, Sandu să meargă la toamnă în alegeri prezidențiale. Omul acesta se gîndește ce și cui propune? Sau dregătorul are gînd ascuns…

Maia Sandu refuză să susțină un nou Guvern alături de Andrei Năstase și Andrian Candu, deoarece miza ei este scrutinul prezidențial din acest an, dar oamenii nu sînt proști, spune președintele Partidului Pro Moldova. Cum de s-a priceput, ager la minte, școală românească, nu foaie verde URSS.
Andrian Candu este gata să-l voteze pe Andrei Năstase sau oricare alt candidat al Platformei DA la funcția de prim-ministru, inclusiv dacă din acel eventual Guvern vor face parte membri ai PAS, poate chiar doar membrii PAS. Pro Moldova nu pretinde la funcții, nimic, ei sînt în situația cînd pretind doar la libertate și ceva business, ca să-i lase odată și odată în pace băiatul acesta Stoianoglo. Stoianoglo, în ultima vreme, tot mai des îi apropie pe fruntașii Pro Moldova de tema miliardului. Așa-i viață, mama lui de topor!

One thought on “Sandu & Candu & miliardu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.