Povestea plecării din PSRM a lui Ștefan Gațcan, în versiunea șefului statului: Cine i-a propus bani, cum a solicitat pază de stat și cum a părăsit țara

Șeful statului, Igor Dodon, a relatat viziunea sa despre cele întâmplate în ultimele zile, în cazul deputatului Ștefan Gațcan, care a anunțat că părăsește PSRM și trece la Pro-Moldova, apoi a declarat că revine la socialiști, dar renunță la mandatul de deputat și a dispărut pentru o zi, ca să reapară apoi într-un video pe pagina sa de Facebook. Gațcan ar fi venit la Dodon și i-ar fi spus că i s-au propus să ia bani pentru a trece în altă fracțiune, iar peste câteva zile, el a făcut acest pas.

Igor Dodon spune că regretă ceea ce s-a întâmplat cu Ștefan Gațcan în ultimele zile: „Regret pe de o parte, pentru că și-a șifonat destul de mult imaginea. Pe de altă parte, cred că a făcut o geșeală foarte mare atunci când s-a dat copleșit, înduplecat sau poate șantajat de către cineva și a făcut acel pas câteva zile în urmă”.

Șeful statului spune că acest pas se anticipa de mai demult: „A venit la mine într-o zi, puțin speriat, și mi-a spus că o rudă, nănașii fiicei, nu știu cine, de la Violeta Ivanov și i-au pus pe masă 500 de mii de euro. A spus că el categoric nu… I-am propus să meargă la Procuratură și nu a vrut să depună denunț. Alți câțiva deputați din PSRM au depus astfel de plângere la Procuratura Generală, cauzele penale sunt în derulare”.

Însă ce s-a întâmplat exact cu Ștefan Gațcan și în ce mod a părăsit fracțiunea PSRM Igor Dodon susține că nu știe, dar spune că nu agreează felul în care au reacționat unii deputați socialiști: „Urmează să aflăm. Da, eu pot înțelege și poziția colegilor de partid. Pentru victoria domnului Gațcan la Hîncești au luptat toți deputații din fracțiunea PSRM, marea majoritatea a consilierilor municipali din CMC. Ei au trecut casă cu casă, ogradă cu ogradă, apartament cu apartament, ca să asigure victoria domnului Gațcan și aici așa o lovitură în spate. Înțeleg emoțiile, dar stimați colegi din PSMR, eu categoric nu agreez unele acțiuni pe care le-ați făcut, precum cele cu coroanele, familia, sunt niște linii care nu trebuiesc trecute”.

Totuși, ce s-a întâmplat cu Ștefan Gațcan în ultimele câteva zile? Iată versiunea lui Igor Dodon: „Știu că a avut o discuție cu colegii la fracțiune și a depus cererea de părăsire a Parlamentului RM. Dat fiind faptul că dânsul a spus colegilor că sunt riscuri asupra sănătății dumnealui, președintele fracțiunii PSRM mi s-a adresat cu o cerere să îi asigurăm pază, pentru că avea frică pentru viața sa. Cei care l-au scos și l-au impus câteva zile în urmă să scrie cerere, nu știu, el se temea. I-am dat pază de stat și i-am spus că paza se oferă oricărui deputat care este amenințat. Dumnealui a avut nevoie de pază de stat doar până la frontieră. SPPS m-a informat că a vrut suport doar până la ieșirea din țară, în ce direcție a plecat nu cunoaștem. Cu soția și copiii a plecat omul din țară, a spus că de pază mai departe nu are nevoie. A fost decizia dumnealui, să depună cerere, să renunțe la mandat și să plece din țară”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.