Rusia a prelungit regimul de comerț preferențial cu Moldova. „Producătorii și exportatorii noștri vor economisi până la 500 de milioane de lei”

Federația Rusă a prelungit până la 31 decembrie 2020 termenul exporturilor fără taxe vamale a mai multor categorii de mărfuri moldovenești, printre care fructe proaspete, legume, struguri, conserve și produse vinicole. Despre aceasta a anunțat șeful statului, Igor Dodon, care a discutat subiectul cu președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul vizitei sale la Moscova.

Hotărârea de prelungire a regimului de comerț preferențial a fost adoptată la 27 iunie, de către Guvernul Federației Ruse. Astfel, producătorii și exportatorii moldoveni de produse agricole și agroindustriale vor economisi de la 300 până la 500 de milioane de lei, ceea ce este deosebit de important în condițiile restabilirii treptate a economiei naționale, după criza pandemică, menționează șeful statului.

„Hotărârea guvernului rus este salutată de agenții economici din Republica Moldova, iar conducerea de vârf a țării noastre își exprimă sincera recunoștință colegilor ruși pentru un nou pas amical, care va contribui la consolidarea parteneriatului strategic dintre țările noastre”, a subliniat Igor Dodon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.