O nouă atracție turistică la Chișinău – o benzinărie nouă

La capătul orașului, uinde se împreunează străzile Dimo cu Studenților într-un viitor apropiat va apărea o nouă atracție turistică –  o benzinărie, cochetă și colorată. E simplu ca un trei ori trei, în cazul în care atoritatea publică nu-i permite să bagi niște cisterne în solul municipal, mergi direct la judecată. Judecata cea dreptă, firește dă cîștig de cauză agentului economic și, resăectiv obligă autoritate să-i dea autorizație. Autoritatea, prinsă la gard, nu are îăncotro, semnează frate primar, că de nu, o-ncasezi cu o amendă.

Potrivit viceprimarului Victor Chironda, Primăria Chișinău a pierdut în instanță litigiul cu agentul economic, astfel, municipalitatea va fi obligată să îi acorde autorizațiile necesare.

„Spre regret există o decizie în instanță. Am analizat toate aspecte juridice, spre regret capacitățile primăriei sunt limitate. Odată ce există o decizie, suntem obligați să emitem o autorizație”, a precizat Chironda.

Acesta a mai precizat că va discuta cu acel agent, pentru a rezolva problema pe cale amiabilă.

„Nu cred că este corect, poate o consultare largă, când judecătorii de la diferite nivele devin arhitecți. Eu cred că din punct de vedere juridic trebuie să fie soluții. Nu cred că este normal că judecătorii devin peste noapte arhitecți șefi, primari și viceprimari.

Pe partea dinspre Dimo nu este normal să fie acolo o benzinărie. Așteptăm soluții. Ei deja au pus gard, se simt ca acasă”, a precizat primarul general.