Hormonii sexuali feminini

Bărbaţii în lupta cu Covid-19

Hormonii sexuali feminini ar putea să îi ajute pe bărbaţi în lupta cu boala Covid-19. Este o ipoteză a cercetătorilor americani, care au remarcat că boala a ucis mai mulţi bărbaţi decît femei. Două studii clinice sînt în plină desfăşurare în acest sens, unul în Los Angeles şi unul în New York.

Bărbaţii prezintă mai multe probabilităţi decît femeile de a fi ucişi de Covid-19, boala provocată de virusul SARS-CoV-2. Indiferent de ţările de provenienţă, în cazul femeilor, sînt mai mari probabilităţile ca boala să aibă simptome mai uşoare şi ca acestea să aibă şanse crescute de supravieţuire.

Acesta este motivul pentru care cercetătorii americani au decis să încerce să trateze bărbaţii diagnosticaţi cu Covid-19 cu hormonii sexuali feminini.

Totuşi, unii experţi care studiază diferenţele dintre sexe şi asocierile cu sistemul imunitar recomandă prudenţă. Motivul este acela că, deşi femeile de vîrsta a treia diagnosticate cu Covid-19 par a avea mai multe şase de supravieţuire comparativ cu bărbaţii din aceeaşi tranşă, în cazul lor, nivelul de hormoni feminini este redus dramatic după menopauză.