Ultimele cifre ale pandemiei: 60 la sută tratați, 3,5 % decedați

Aproape 60% din totalul celor infectați până acum cu COVID-19 în Moldova s-au tratat de noul coronavirus. Totodată, din totalul de 10.727 de persoane infectate, 4.116 persoane sunt internate în instituțiile medicale, dintre care 344 pacienți – în stare gravă. Până la ziua de ieri în Moldova au decedat 375 de persoane infectate.

nformații în acest sens a oferit directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul conferinței săptămânale a Ministerului Sănătății cu privire la situația epidemiologică privind controlul infecției COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit lui Furtună, mortalitatea raportată la un milion de populație în Moldova este de 107 cazuri, comparativ cu Belgia unde sunt înregistrate peste 800 de cazuri de deces la un milion de populație.

Totodată, rata de fatalitate, adică numărul cazurilor de deces din totalul celor infectați, în țara noastră este de 3,5%.

Până acum în Moldova s-au tratat 6.229 de persoane, ceea ce constituie 58% din cei infectați.

La ziua de azi sunt 628 copii infectați cu COVID-19, o bună parte din care s-au tratat deja și nu se află pe patul de spital și 99 de femei însărcinate.

1.847 din persoanele infectate sunt lucrători medicali.