Fir politic întins. Dodon: Plahotniuc și Ilan au ieșit „la pescuit”

 

În Parlamentului a apărut o moțiune de cenzură din partea Platformei Demnitate și Adevăr, prin care se cere demisia Guvernului Chicu. Cel din DA recoltează semnături de la alți deputați, în acest sens.

Vlad Plahotniuc și Ilan Șor au ieșit „la pescuit” deputați, cel puțin asta spune președintele Igor Dodon. Acesta afirmă că „ambii și-au întins undița. Unul de pe un continent, altul de pe alt continent și speră să prindă un pește ceva în apa aceasta tulbure”, a declarat șeful statului în emisiunea Acces Direct de la Moldova 1.

Dodon mai afirmă că fostul lider PD îi ademenește pe democrație cu un așa zis proiect politic și viitoare guvernări.

Președintele a vorbit și despre eventuale scenarii care ar putea avea loc. Astfel, Igor Dodon afirmă că în caz că mai pleacă cîțiva deputați, ar putea rămîne guvernul actual fără susținerea majorității parlamentare.

Al doilea scenariu ar fi că Guvernul Chică este dat jos, dar nu reușesc să numească un alt guvern. „Pentru că un alt candidat la funcția de prim-ministru este înaintat de președintele țării. Eu pot să îl înaintez pe Chicu de 2-3 ori și nimeni nu va putea să mă impună să semnez alt candidat”, spune Dodon.

Un al treilea scenariu ar fi acel în care se reușește numirea unui nou guvern, însă acest lucru se poate face doar împreună cu cei din PSRM și fără deputații transfugi. „Eu cred că teoretic un alt guvern poate fi doar cu participarea PSRM și înaintarea acestuia de președintele țării. Acesta poate fi diferit. Poate fi o coaliție largă. Nu poate fi nicio formă de guvernare cu proiectele lui Plahotniuc din acest Parlament”, a subliniat Dodon.

 

One thought on “Fir politic întins. Dodon: Plahotniuc și Ilan au ieșit „la pescuit”

  1. I got what you intend, thankyou for posting.Woh I am pleased to find this website through google. „Money is the most egalitarian force in society. It confers power on whoever holds it.” by Roger Starr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.